בני סיידא כבר פרסם יותר מ-50 ספרי בישול, אבל הוא לא נח לרגע (ומבחינתנו – טוב שכך). לקראת פסח הוא הוציא ספר נוסף, המוקדש למנות מהירות לחג - מסלטים ועד קינוחים.
בחרנו להביא כאן מתוך הספר שלוש תוספות, שכל אחת מהן יכולה גם להיות ארוחה שלמה.
עוד מתכונים לפסח בערוץ האוכל של Xnet:
- מתכונים לפסח בזיל הזול: ליל סדר בלי מינוס בבנק
פשטידת מצות, בשר ופטריות
מרכיביםתבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ
- 2 חצילים
- 3 פלפלים אדומים
- 3-2 כפות שמן
- 2 כרשים (החלק הלבן בלבד) קצוצות
- 300 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 4 מצות
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שמן חם (לאפייה)
- קולים את החצילים והפלפלים. על הכיריים: צולים כ-10 דקות מכל צד על אש גלויה, עד שהם מתרככים (כדי להימנע מלכלוך, אפשר לעטוף את הירקות בנייר כסף – זמן הקלייה יתארך ל-30-20 דקות מכל צד). בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים את הירקות בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20) דקות הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את הירקות במשך כשעה ב-190 מעלות. (לעוד טיפים להכנת חצילים קלויים – לחצו כאן)
- מצננים את הירקות, קולפים וקוצצים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מחממים במחבת רחבה את השמן, ומטגנים את הכרשה על אש בינונית־גבוהה תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5-3 דקות. מעבירים לקערה.
- מפוררים את המצות לתוך קערה נפרדת. יוצקים עליהן מים רותחים ומשהים 4 דקות. מסננים וסוחטים היטב. מעבירים לקערת הפטריות, מוסיפים את כל המרכיבים, פרט לשמן החם, ומערבבים.
- יוצקים לתבנית את התערובת. יוצקים מעל את השמן החם ואופים 40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.
פסטל דֶל־פסח – מאפה מצות ובשר
מרכיבים
תבנית בגודל 25x30 ס"מ
למלית
- 2 חצילים
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
- 800 גרם בשר בקר טחון
- 5 כבדי עוף, קצוצים
- 100 גרם צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
לשכבת המצות
- 8 מצות
- 4 ביצים טרופות
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה
- קולים את החצילים. על הכיריים: צולים את החצילים כ-10 דקות מכל צד על אש גלויה, עד שהם מתרככים (כדי להימנע מלכלוך, אפשר לעטוף את החצילים בנייר כסף – זמן הקלייה יתארך ל-30-20 דקות מכל צד). בתנור: מחממים את התנור לטמפרטורה המקסימלית במצב גריל. דוקרים את החצילים בכמה מקומות, מניחים אותם בתבנית ומכניסים למדף העליון בתנור. כשהקליפה נחרכת (לאחר 30-20) דקות הופכים אותם, וממשיכים בקלייה עד שהם מתרככים. שיטה פשוטה יותר (אך פחות טעימה) היא לקלות את החצילים במשך כשעה ב-190 מעלות. (לעוד טיפים להכנת חצילים קלויים – לחצו כאן)
- מקלפים את החצילים הקלויים וקוצצים אותם.
- מחממים במחבת גדולה את השמן. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים על אש בינונית־גבוהה כ-6 דקות, עד שהם מזהיבים.
- מוסיפים את הבשר הטחון והכבד ומטגנים כמה דקות, עד להשחמה.
- מוסיפים את החצילים הקלויים והצנוברים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- טובלים את המצות במים כ-10 שניות. מפוררים אותן לפיסות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את הביצים, הבצל הירוק, מלח ופלפל ומערבבים.
- שוטחים בתבנית מחצית מתערובת המצות. שוטחים מעל את המלית ומעל את תערובת המצות שנותרה. מטפטפים מעל את 4 כפות השמן.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
פילאף פרגיות ופירות מיובשים
מרכיבים (כ-10 מנות)- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 400 גרם (2/3 2 כוסות) פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון צימוקים, חמוציות, משמשים או שזיפים)
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, שמיר או עירית)
- 1/2 3 כוסות מרק עוף צח
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף ראס אל־חנות (תערובת תבלינים)
- 200 גרם (2 כוסות) פיצוחים קלויים (כגון קשיו, לוז, שקדים או צנוברים)
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים לסיר את יתרת המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
- מסירים מהאש ומשהים 15 דקות בלי להסיר את המכסה.
- מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.
- מתוך הספר "פסח ברגע" בהוצאת "מודן"