מתכונים של שף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום אדום".

עוד מתכונים לראש השנה:

תבשיל כתף טלה עם ענבים ושזיפים מיובשים

תבשיל טלה הוא תמיד חגיגי ומיוחד. כאן טעמי הטלה משתדכים היטב עם כרשה ושזיפים מיובשים, והענבים שנוספים לקראת ההגשה תורמים פריכות ורעננות.

מרכיבים (6 מנות)
  • 1/2 1 ק"ג כתף טלה טרייה, חתוכה לקוביות (בקשו זאת מהקצב)
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כרשה חתוכה לרצועות
  • 1 כוס יין אדום
  • 2 ענפי טימין טריים
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים (השאירו את השורש, כדי שלא יתפרקו)
  • 180 גרם (כ-1/3 1 כוסות) שזיפים מיובשים מגולענים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

להגשה
  • 200 גרם (כ-1/2 1 כוסות) ענבים שחורים קטנים (רצוי מזן קרימסון נטול החרצנים)

לתוספת
  • 1/2 1 ק"ג בטטות קטנות
  • 100 מ"ל (קצת פחות מ-1/2 כוס) שמן זית
  • 1 כף טימין
  • 5 שיני שום לא קלופות
  • מלח ים

אופן ההכנה

הבשר

  1. חממים בסיר כבד את השמן על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן 5-3 דקות מכל הצדדים, עד שהן משחימות (אם אין לכם סיר מספיק גדול, השחימו את הבשר בשני סבבים).
  2. מוסיפים לסיר את זרעי הכוסברה ואת הכרשה. מתבלים במלח ובפלפל, ומערבבים.
  3. מוסיפים את היין האדום ומבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים שבסיר מעט מצטמצמים.
  4. מוסיפים את הטימין, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות על אש בינונית-נמוכה.
  5. מוסיפים את הבצלים והשזיפים, מכסים שוב ומבשלים 40-30 דקות, עד שהבשר מתרכך. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף מעט מרק עוף חם או מים רותחים.
  6. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.

הבטטות
  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. שוטפים את הבטטות ומניחים אותן בתבנית. מתבלים במעט שמן זית ומלח ים, ומפזרים מעל את שיני השום. צולים כ-30 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

ההגשה
  • מוסיפים את הענבים לתבשיל הטלה.
  • מזלפים על הבטטות מעט שמן זית, ומגישים לצד התבשיל.

טיפ
  • התבשיל טעים אפילו יותר יום לאחר ההכנה - מחממים אותו מחדש על להבה בינונית (את הבטטות יש לחמם בתנור). רק אל תשכחו כי את הענבים יש להוסיף רגע לפני ההגשה.

שבלולי פילאס במילוי בשר עם תפוחים ואגוזים

מאפה בשר חגיגי, המוגש עם סלט אדממה ורימונים. המאפה מתאים לראש השנה לא רק מפני שהוא מכיל תפוחים ורימונים, אלא גם בגלל צורתו העגולה – שמזכירה לנו שסוף הוא גם תמיד התחלה.

מרכיבים (6 מנות)
  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי
  • 1 ביצה טרופה
  • מעט שומשום
  • מעט פרג (לא טחון)

למילוי
  • 1 ק"ג בשר עגל טרי טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 2 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות
  • 90 גרם (כ-2/3 כוס) חמוציות מיובשות חצויות
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים
  • 4-3 כפות רכז רימונים
  • 1 כפית עלי אורגנו טריים
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לסלט

  • 300 גרם אדממה (פולי סויה קפואים), מבושלים לפי הוראות היצרן
  • 1 ענף סלרי אמריקאי קצוץ
  • כ-1/2 כוס גרגירי רימון
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

המילוי

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והסלרי, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את הבשר, ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שצבעו של הבשר משתנה.
  3. מוסיפים את התפוחים והחמוציות, ומטגנים עוד כמה דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת.
  4. מתבלים במלח ובפלפל, ומוציאים את התערובת מהמחבת. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים לה את האגוזים, רכז הרימונים, האורגנו והביצה. מערבבים היטב ומתקנים תיבול אם צריך .

הרכבת השבלולים
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשמנים אותו מעט.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה, ופורשים עליו את הבצק.
  3. חוצים את הבצק לאורכו ולרוחבו, כך שמתקבלים 4 מלבנים שווים.
  4. מניחים 1/4 מכמות המילוי לאורך צלעו הארוכה של אחד המלבנים. מגלגלים לגליל, ויוצרים ממנו שבלול. מניחים בתבנית, ותוחבים את הקצה החיצוני של השבלול מתחת לתחתית שלו, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה.
  5. חוזרים על הפעולה עם יתרת המילוי ומלבני הבצק.
  6. מברישים את השבלולים בביצה טרופה, ומפזרים עליהם שומשום ופרג.
  7. אופים 35-30 דקות, עד שהשבלולים משחימים.

ההגשה
  1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  2. פורסים את השבלולים ומגישים עם הסלט.