יש מעברים בסופרמרקט שאני נמנעת מלהיכנס אליהם. בחלק מהמקרים הסיבה לכך היא שאין בהם שום דבר שמעניין אותי, אבל פעמים רבות הסיבה הפוכה לגמרי: ברור לי שאתקל שם ביותר מדי פיתויים. ממש כמו בחנות נעליים טובה, אני לא יכולה לצאת מהמעברים האלה בלי לקטוף משהו מהמדפים - בלי קשר לכך שכבר אין לי מקום בארון.

כשסידרתי את הארון בפסח, הבטחתי לעצמי לא לקנות קטניות ודגנים עד שלפחות מחצית מהמדפים יתרוקנו. אבל בחיים, הבטחות לחוד ומציאות לחוד: עד היום הארון לא החסיר אפילו צנצנת או שקית אחת. במקום כל צנצנת שהתרוקנה, איכשהו הופיעה צנצנת מרגשת וחדשה. לאחר שוועדת החקירה סיימה את עבודתה נמצא כי האירועים לא היו בשליטתי. הרי מי יכול לעמוד מול מבצע של 4 ק"ג אורז ב- 10 שקלים או בפני פריקי עם ריח מעושן אמיתי שפגשתי בשוק בדליית אל כרמל?

עם זאת, עדיין הייתי צריכה להתמודד עם שלוש צנצנות עדשים צבעוניות שעמדו בביישנות עמוק בפנים. ברוח האביב, הוחלט על סלט קליל שהורכב מדברים המצויים דרך קבע במקרר שלנו.

עוד מתכונים שמנצלים את מה שיש בבית:

אורז עם בטטות וגרעיני דלעת

יוגורט ביתי בקלי קלות

מנה מוקפצת צמחונית: לא תאמינו שזה טופו

לחם במילוי חצילים וגבינת עזים

מרכיבים

4-2 מנות, תלוי אם הסלט הוא המנה העיקרית או רק תוספת

1 כוס עדשים חומות קטנות

1/4 בצל קטן

3-2 בצלים ירוקים

1/2 פלפל חריף

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

100 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית

3 כפות חומץ טוב או מיץ לימון

שמן זית טוב

20 עגבניות שרי

תוספות מעניינות (לא חובה): גרעינים קלויים, פלפל אדום קלוי

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את העדשים. מבשלים במים רותחים (ללא מלח!) כ-10 דקות, עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי. מסננים ומיד שוטפים בזרם מים קרים לעצירת הבישול (לחוסכים בכלי מטבח - אפשר לוותר, בתנאי שלא מבשלים את העדשים יותר מדי).

2. בזמן שהעדשים מתבשלות קוצצים דק את הבצל, הבצל הירוק, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והכוסברה. מניחים בקערה.

3. מפוררים לתוך הקערה את הגבינה. מתבלים בחומץ (או מיץ לימון), שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.

4. מחממים מעט שמן זית במחבת. מקפיצים את עגבניות השרי כ-2 דקות, ומוסיפים גם אותן לסלט. זה הזמן להוסיף גם את הגרעינים והפלפלים הקלויים אם משתמשים בהם.

5. מערבבים היטב ומגישים. נחמד לאכול חמים, אבל טעים גם קר.