פודינג חם, סמיך ומפנק, עם טעם (וריח) נפלא של וניל. 10 דקות על האש – ואתם בגן עדן חורפי. ומה ההבדל מדייסה, אתם שואלים? ובכן: תוספת של שמנת מקנה לו מרקם קרמי נהדר, ומקל הווניל מעדן את טעמו ומעניק לו רובד נוסף. אחרי שתטעמו – תבינו.

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים (8 מנות)

  • 1 ליטר חלב 3% שומן
  • 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמנת לבישול 15%שומן
  • 2/3 כוס (100 גרם) סולת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 1/2 עד 1 מקל וניל, חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  1. מערבבים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, המלח והווניל (את מה שנשאר מהשמנת הוסיפו לקפה – טעים!)
  2. מביאים לרתיחה ומוסיפים לאט את הסולת, תוך כדי בחישה (כדי שלא ייווצרו גושים).
  3. מבשלים ברתיחה עדינה 10 דקות, תוך בחישה, עד שהפודינג מסמיך.
  4. יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים. אפשר לבזוק על הפודינג מעט סוכר, אבל זו אינה חובה – הוא מושלם גם ככה.

טיפים

  • הפודינג משתדך מצוין לתותים.
  • בניגוד לדייסת סולת, הפודינג טעים מאוד גם כשהוא פושר או קר.
  • אם לא מגישים את הפודינג מיד כדאי לבחוש אותו מדי פעם, כדי למנוע היווצרות של קרום דק על פניו.
  • הפודינג יישמר במקרר כמה ימים.
  • היחס בין הנוזלים לסולת במתכון הוא 20 גרם (2 כפות) סולת לכל כוס נוזל. כדאי לזכור את היחס הזה, כי הוא משמש גם במתכונים אחרים שבהם משתמשים בסולת לעיבוי – למשל, בדייסות.