פודינג חם, סמיך ומפנק, עם טעם (וריח) נפלא של וניל. 10 דקות על האש – ואתם בגן עדן חורפי. ומה ההבדל מדייסה, אתם שואלים? ובכן: תוספת של שמנת מקנה לו מרקם קרמי נהדר, ומקל הווניל מעדן את טעמו ומעניק לו רובד נוסף. אחרי שתטעמו – תבינו.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- פנקייקס נוטלה: פתיחה מושלמת לבוקר
- עוגיות חמאת בוטנים מושחתות עם שוקולד
- לחמניות יוגורט מתקתקות עם חמוציות
מרכיבים (8 מנות)
- 1 ליטר חלב 3% שומן
- 200 מ"ל (קצת יותר מ-3/4 כוס) שמנת לבישול 15%שומן
- 2/3 כוס (100 גרם) סולת
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
- קורט מלח
- 1/2 עד 1 מקל וניל, חצוי לאורכו, או כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
- מערבבים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר, המלח והווניל (את מה שנשאר מהשמנת הוסיפו לקפה – טעים!)
- מביאים לרתיחה ומוסיפים לאט את הסולת, תוך כדי בחישה (כדי שלא ייווצרו גושים).
- מבשלים ברתיחה עדינה 10 דקות, תוך בחישה, עד שהפודינג מסמיך.
- יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים. אפשר לבזוק על הפודינג מעט סוכר, אבל זו אינה חובה – הוא מושלם גם ככה.
טיפים
- הפודינג משתדך מצוין לתותים.
- בניגוד לדייסת סולת, הפודינג טעים מאוד גם כשהוא פושר או קר.
- אם לא מגישים את הפודינג מיד כדאי לבחוש אותו מדי פעם, כדי למנוע היווצרות של קרום דק על פניו.
- הפודינג יישמר במקרר כמה ימים.
- היחס בין הנוזלים לסולת במתכון הוא 20 גרם (2 כפות) סולת לכל כוס נוזל. כדאי לזכור את היחס הזה, כי הוא משמש גם במתכונים אחרים שבהם משתמשים בסולת לעיבוי – למשל, בדייסות.