מתכון פשוט וקל לפנקייקס, שמרכיביו זמינים בדרך כלל. צ'יק צ'ק וזה מוכן.

מה צריך?

  • קערה
  • מטרפה
  • כף
  • נפה
  • מחבת

מרכיבים

  • 3/4 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות גדושות ממרח נוטלה (או ממרח אגוזים אחר)
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • שמן או חמאה לשימון המחבת
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. טורפים היטב בקערה את החלב, הביצה, המלח, הסוכר והנוטלה, עד לקבלת תערובת חלקה שנראית כמו שוקו.
  2. מנפים לקערת התערובת את הקמח ואבקת הסודה. מערבבים בעדינות כמה שניות, רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה וקצת גושית.
  3. משמנים מחבת ומחממים אותה היטב על אש בינונית. כשהיא חמה, יוצקים לתוכה בנפרד כמה כפות מהבלילה (כל כף תהפוך לפנקייק אחד קטן). אם רוצים, מפזרים מעט שוקולד צ'יפס על הפנקייקס.
  4. מחכים שיופיעו בועות גדולות על פני הפנקייקס, ואז הופכים אותם. מטגנים עוד חצי דקה-דקה ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מפזרים על הפנקייקס אבקת סוכר, ומגישים.

טיפים: איך להצליח עם פנקייקס

  • ערבבו מעט מאוד! ממש כמו בעוגה בחושה, ערבוב יתר יפגע במרקם. גם אם נראה לכם שעדיין יש גושים בתערובת, אל תערבבו עוד - זה מסתדר בטיגון. מערבבים הרבה - אוכלים קרשים.
  • נפו היטב את הקמח - לא לוותר על השלב הזה.
  • חממו היטב את המחבת, ושימו לב שהפנקייקס לא נשרפים. הפכו אותם כשמופיעות על פניהם בועות גדולות, ואל תשכחו שמאחר שהם קטנים הם מוכנים מהר מאוד.
  • אל תשימו יותר מדי כפות בלילה במחבת. הדבר חשוב במיוחד כשהמחבת קטנה, כי אז הבלילה מתפשטת ומתקבל פנקייק אחד גדול. שזה גם טוב, בעצם.

הערות ושדרוגים

  • לפנקייקס יש מרקם שמזכיר קצת עוגת ספוג דקה ועסיסית. הם לא ממש מתוקים, ואפשר להוסיף להם עוד סוכר לפי הטעם.
  • כדי לקבל מרקם עשיר יותר אפשר להוסיף לתערובת עוד מלא כפות נוטלה (סתם, כמה שאוהבים. אבל מקסימום 2 כפות) ולהחליף את החלב בשמנת חמוצה או בגבינת שמנת עם אחוזי שומן לפי הטעם.
  • אפשר להפוך את המתכון לפרווה: מחליפים את החלב במים או בחלב סויה, ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.
  • אפשר להכין מהתערובת גם פנקייקס גדולים רגילים, אבל אז מומלץ להכפיל כמויות.
  • הפנקייקס הכי טובים ביום הכנתם. אפשר לאחסן אותם במקרר כמה ימים בתוך כלי אטום, או להקפיא למשך כחודש. לאחר חימום קצר במיקרו- בובהל'ה.