המתכונים באדיבות "השף הלבן" של תנובה.

לביבות זוקיני ברוטב מוסקט

מרכיבים (4 סועדים)
  • שמן זית לטיגון
  • 4 זוקיני (או קישואים) גדולים, חתוכים לפרוסות דקות
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה (32% שומן)
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (32% שומן)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  1. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את פרוסות הזוקיני על אש גבוהה כ-3 דקות, עד שהן מזהיבות מעט. מתבלים במלח ובפלפל.
  2. מקציפים קלות בקערה בינונית את הביצים, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים להקציף עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים לאט את השמנת עד שמתקבלת בלילה נוזלית אך לא מדי (כדי שתתפשט רק מעט בתוך המחבת).
  3. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הזוקיני ומערבבים.
  4. מחממים כף שמן זית במחבת גדולה (רצוי עם ציפוי מונע הידבקות). יוצקים למחבת מהבלילה 3-2 עיגולים בקוטר 5 ס"מ כל אחד, ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך) ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה שרופדה בנייר סופג. חוזרים על התהליך עם יתרת הבלילה.
  5. הרוטב: מחממים בסיר קטן את השמנת עם אגוז המוסקט. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים עם הלביבות.

גיוון

  • אפשר להחליף את אגוז המוסקט ב-100 גרם גבינת קשקבל מגוררת. מחממים את הגבינה בסיר עם השמנת עד שהיא נמסה.

עוד דברים טעימים:

לביבות סלמון צבעוניות עם רוטב עירית

מרכיבים (16-12 לביבות)
  • 250 גרם פילה סלמון ללא עצמות
  • שמן לטיגון
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
  • 1/2 קופסת שימורים קטנה של תירס, מסוננת מהנוזלים
  • 1/2 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1/2 מכל (125 מ"ל, 1/2 כוס) שמנת לבישול (15%-10% שומן)

לרוטב העירית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס עירית טרייה, קצוצה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (15%-10% שומן)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. חותכים את הסלמון לקוביות קטנות. מחממים במחבת בינונית כף שמן ומטגנים את הסלמון על להבה גבוהה כ-3 דקות, עד שהקוביות מזהיבות מעט מכל הצדדים. מניחים בצד.
  2. מקציפים קלות את הביצים בקערה בינונית, ומוסיפים להן את הקמח ואבקת האפייה. ממשיכים להקציף עד שכל הגושים הגדולים נעלמים. מוסיפים בהדרגה את השמנת עד לקבלת בלילה נוזלית למדי, שדומה לבלילת חביתיות (כדי שהיא תתפשט רק מעט בתוך המחבת). מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את התירס, הסלמון והאפונה ומערבבים.
  3. מחממים כף שמן במחבת גדולה (רצוי עם ציפוי מונע הידבקות). יוצקים למחבת מהבלילה 3-2 עיגולים בקוטר 4 ס"מ כל אחד, ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות או עד שמתחילות להיווצר בועות גדולות. הופכים (מוסיפים מעט שמן במידת הצורך) ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה שרופדה בנייר סופג. חוזרים על התהליך עם יתרת הבלילה.

הרוטב
  1. יוצקים את היין למחבת נקייה ומביאים לרתיחה. ממשיכים להרתיח עד שמחצית מכמות הנוזלים מתאדה.
  2. מוסיפים את העירית והשמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-2 דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהלהבה.
  3. מגישים את לביבות הסלמון לצד הרוטב החם.