לאחר ההצלחה המסחררת של הכתבה על עוגת גבינה בזול, שבעקבותיה לבטח חסכתם עשרות שקלים, הגיע הזמן לממש את הרווחים ולהכין עוגת רושם מפוצצת, מטורפת וחסרת מעצורים.

אבל לפני שנתחיל, כמה הבהרות.

ראשית, לפני שתתחילו להתרגש, יש לציין שהעוגה מכילה חמאת בוטנים. אם אתם לא מחובבי הז'אנר, חבל שסתם תקראו את כל הילולי, רק כדי לגלות את כוס חמאת הבוטנים המככבת ברשימת המרכיבים. אם אתם לא בקטע של חמאת בוטנים, חפשו מתכון אחר.

שנית, כפי שאפשר להבין מההבהרה הראשונה, לא בדיוק מדובר במתכון דיאטטי. או כמו שאבא שלי אומר: "בטח שזה דיאטטי. זה גורם לכולם לפצוח בדיאטה מיד לאחר האכילה". אז אם אתם מחפשים עוגה שאפשר באיזושהי צורה להגדיר אותה כבריאה, חפשו מתכון אחר.

לבסוף, העוגה מורכבת. היא דורשת זמן הכנה לא קצר ומיומנות אפייה בסיסית לפחות. יש בה 25 מרכיבים, ולפחות ארבעה שלבי הכנה מובחנים (במתכון המקורי יש שישה, אבל אפילו לי יש גבולות). אם אתם מחפשים מתכון מהיר וקל לשבועות, חפשו מתכון אחר.

עכשיו, אחרי שהברחתי את כל הקוראים הלא רציניים, נותרנו קבוצת עילית משובחת, בעלת יותר מדי זמן פנוי ונכונות גבוהה לעלייה במשקל.

כעת, אפשר להתחיל באמת.

חנפנים? הגעתם למקום הנכון!

ובכן גבירותי ורבותי, מדובר בעוגת סופר-נום שאין כדוגמתה (ואם כבר נום – לכו לכאןזה ותעשו Reload שוב ושוב!). לאחרונה הכנתי אותה לחברה לכבוד יום הולדתה, והיא הסכימה, ברוחב לב ראוי להערצה, לחלוק אותו עם אורחיה. לא כל אחת זוכה לעוגה כזו לכבוד יום הולדתה, אבל הבחורה הזאת מיוחדת. היא מהאלה שעוד כמה שנים יהיו לאנשים סופר מוצלחים, מגניבים ומיוחדים, ואז כולם יידעו כמה שווה להיות חברה שלה. אז אני מנסה להתחנף אליה עכשיו, לפני שהתחרות נהיית קשה מדי.

במה מדובר? ובכן, מתחילים עם בסיס גראהם קרקר ביתי - בצק פריך עם סוכר חום וקצת קינמון. ממשיכים עם שכבה נאה של גנאש שוקולד, שגם מונע מהבצק לספוג נוזלים ולאבד פריכות. עכשיו מגיעים למנה העיקרית - מוס חמאת בוטנים וגבינת שמנת עם שברי שוקולד ובוטנים ממותקים ומתובלים. בסוף מצפים ברוטב קרמל, בוטנים קצוצים ושוקולד מגורר.

אני מריירת רק מלחשוב על זה שוב.

לצערי (ולמזלם של העורקים שלי) המתכון הזה לא ממש נכנס תחת קטגוריית בישול בזול. אמנם הוא לא יקר כמו כמה מתכונים אחרים לעוגות גבינה שראיתי, אבל עדיין - 40 שקל לעוגה זה יקר. לפחות השתמשנו בגבינת שמנת ביתית. גם חיסכון של 7 שקלים זה משהו.

במתכון המקורי יש גם שכבת גנאש שוקולד מעל העוגה ופרחי קצפת מסביב - אבל כפי שאמרתי, בשלב הזה כבר נמאס לי להשקיע כל כך הרבה זמן בעוגה אחת. אבל שלא תגידו שלא אמרתי לכם. אתם יותר ממוזמנים להכין את הגרסה המלאה אם אתם מעוניינים בכך, ובכל מקרה שווה לעיין בפוסט המקורי. יש שם הסברים מפורטים ותמונות יפות, כולל תמונות של שלבי ההכנה.

המתכון לקוח מבלוג בשם Mike's Table שאני מחבבת מאוד. יש שם מתכונים מיוחדים ומעניינים שכיף לעיין בהם ולחפש השראה. לא תמיד יש לי כוח, זמן או כסף להכין את המתכונים שלו, אבל אלה שכן שניסיתי עד כה יצאו מעולים.

ככה זה נראה מקרוב (צילום: בישול בזול)
ככה זה נראה מקרוב (צילום: בישול בזול)

עוגת מוס גבינה וחמאת בוטנים

מבוסס על: מתכון מתוך הבלוג Mike's Table עם שינויים קלים שלי

עלות: כ-40 שקל

כמות: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ לפחות (כ-14 פרוסות)

מרכיבים

לקלתית
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1/4 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 110 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 כפות סילאן

לגנאש
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר

למוס חמאת בוטנים וגבינה
  • 1/2 כוס בוטנים קלויים
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות סילאן
  • 1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • גבינת שמנת ביתית עשויה מ-2 גביעי שמנת חמוצה (או 1 חבילה של גבינת נפוליאון)
  • 2/3 כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס חמאת בוטנים, עם או בלי שברי בוטנים (אני אוהבת עם)
  • 1.5 כפות חלב

לרוטב הקרמל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 40 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

לציפוי
  • בחרו תת קבוצה כלשהי מתוך האפשרויות הבאות. אני בחרתי בבוטנים קצוצים ושוקולד מגורר:
  • בוטנים קצוצים
  • שוקולד מגורר
  • קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר וניל)
  • גנאש (אפשר להכין לפי הכמויות של הגנאש לעיל)

אופן ההכנה

הקלתית
  1. מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח, המלח והקינמון.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה.
  3. מוסיפים את 2 סוגי הסוכר ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הסילאן ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
  5. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את המחצית השנייה ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
  7. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  8. כשהבצק מוכן, מרדדים אותו לעלה מעט יותר גדול מגודל התבנית. מעבירים אותו בזהירות לתבנית, מהדקים לתחתית ולדפנות ומיישרים עודפי בצק.
  9. דוקרים את הקלתית עם מזלג בכמה מקומות, כדי שלא תתפח ותישבר באפייה.
  10. אופים אפייה עיוורת (כלומר, אפייה של הקלתית בלבד, ללא מילוי) במשך כ-18 דקות.

בזמן שהקלתית מתקררת מכינים את הגנאש
  1. שמים את השמנת והשוקולד בסיר קטן ומציבים אותו מעל סיר גדול יותר שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים יגעו בסיר העליון). מחממים, תוך בחישה מדי פעם, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. אפשר להמיס גם במיקרוגל: שמים את השמנת והשוקולד בקערה, מחממים 30 שניות, בוחשים, מחממים שוב 30 שניות – וחוזר חלילה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. שופכים את הגנאש על הקלתית, מורחים שכבה אחידה ומיישרים. את דפנות הקלתית משאירים ללא גנאש. מעבירים את הקלתית המצופה למקרר (או למקפיא אם אתם ממהרים והולכים להכין את המוס מיד), עד להתייצבות הגנאש.

מוס הגבינה וחמאת הבוטנים
  1. קוצצים גס את הבוטנים והשוקולד. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון, אגוז המוסקט והסילאן. מערבבים ושומרים בצד.
  2. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את 3 כפות אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל לא נוקשה. מעבירים את הקצפת לקערה ושומרים במקרר.
  3. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה ומקציפים את גבינת השמנת ואת 2/3 כוס אבקת הסוכר עד שהתערובת אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים את חמאת הבוטנים והחלב ומקציפים עד שהתערובת אחידה.
  5. מקפלים את הקצפת (זו שהכנו מקודם ושמרנו במקרר) לתוך תערובת הגבינה וחמאת הבוטנים בכמה נאגלות, ואז מקפלים פנימה את תערובת השוקולד והבוטנים הקצוצים.
  6. מעבירים את המוס לקלתית ומצננים במקרר כמה שעות עד להתייצבות המוס.

רוטב הקרמל (אפשר להכין אותו גם מראש)
  1. מחממים על אש בינונית את הסוכר (רק את הסוכר, בלי כלום) בסיר בינוני. לא צריך לערבב תוך כדי, אבל אפשר לנער קצת את הסיר מדי פעם. חשוב להשגיח על הסוכר כל הזמן, כדי שלא יישרף.
  2. כשהסוכר נמס כמעט לגמרי ובצבע קרמלי מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את החמאה בזהירות - התערובת תבעבע בעצבנות. כשהבעבוע נרגע קצת מערבבים את החמאה והקרמל עד שהתערובת אחידה (אבל באמת - להישאר עם שכבת חמאה שלא נבלעה בקרמל זה גם איכסה וגם מעלה את הסיכוי לגושים). מורידים מהאש.
  3. מחממים קצת את השמנת במיקרוגל או בסיר קטן (שמנת קרה תגרום לקרמל להתגבש). ומוסיפים באטיות תוך ערבוב לקרמל. מערבבים עד שמתקבל רוטב חלק.
  4. אם נותרתם עם גושי קרמל שלא נמסו ברוטב, אפשר להחזיר את הסיר לאש ולחמם תוך כדי ערבוב עד שהם מתמוססים.

קישוט העוגה
  1. מזליפים רוטב קרמל על פני העוגה המקוררת.
  2. מקשטים בשוקולד מגורר ובבוטנים קצוצים (ו/או עם גנאש ופרחי קצפת, אם בחרתם להכין אותם).