המרכיבים:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 6 כפות חלב או מים
  • 1 כף אמרטו או ברנדי

לקצף חלבונים:
  • 10 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר

לקציפת חלמונים:
  • 10 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר

לקישוט:
  • תלתלי שוקולד

אופן ההכנה:

  1. קצף חלבונים: מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מתחילים להקציף עם מעט סוכר במהירות איטית במשך 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
  2. מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק. מניחים בצד.
  3. קציפת חלמונים: מניחים חלמונים וסוכר בקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד קבלת קציפה בצבע צהוב בהיר.
  4. ממיסים את השוקולד. יוצקים את השוקולד המומס לתוך קציפת החלמונים ומאחדים בעזרת מטרפה. מוסיפים חלב ואמרטו או ברנדי ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובות.
  6. מניחים נייר אלומיניום בתחתית טבעת לאפייה (רינג) בקוטר 26 ס"מ ומהדקים היטב. מניחים את הרינג על גבי תבנית אפייה. ממלאים את הרינג בתערובת עד כ-2/3 מגובהו. את יתרת התערובת מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  7. מעבירים את התבנית לתנור שחומם ל-150 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  8. לאחר שהעוגה הצטננה, יוצקים עליה את יתרת המוס ומחליקים בעזרת מרית. מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד ומצננים במקרר.