המרכיבים:
- 300 גרם שוקולד מריר
- 6 כפות חלב או מים
- 1 כף אמרטו או ברנדי
לקצף חלבונים:
- 10 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
לקציפת חלמונים:
- 10 חלמונים
- 1/4 כוס סוכר
לקישוט:
- תלתלי שוקולד
אופן ההכנה:
- קצף חלבונים: מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מתחילים להקציף עם מעט סוכר במהירות איטית במשך 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק. מניחים בצד.
- קציפת חלמונים: מניחים חלמונים וסוכר בקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד קבלת קציפה בצבע צהוב בהיר.
- ממיסים את השוקולד. יוצקים את השוקולד המומס לתוך קציפת החלמונים ומאחדים בעזרת מטרפה. מוסיפים חלב ואמרטו או ברנדי ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות עד לאיחוד התערובות.
- מניחים נייר אלומיניום בתחתית טבעת לאפייה (רינג) בקוטר 26 ס"מ ומהדקים היטב. מניחים את הרינג על גבי תבנית אפייה. ממלאים את הרינג בתערובת עד כ-2/3 מגובהו. את יתרת התערובת מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מעבירים את התבנית לתנור שחומם ל-150 מעלות ואופים במשך 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- לאחר שהעוגה הצטננה, יוצקים עליה את יתרת המוס ומחליקים בעזרת מרית. מקשטים את העוגה בתלתלי שוקולד ומצננים במקרר.