הגשה מושקעת יכולה להרים את המנה לכדי יצירת אומנות: ממרח שעועית לבנה (צילום: אורלי פיטל)
מרכיבים
- 1 כוס שעועית לימה או כל שעועית לבנה שמעדיפים
- 4 כפות טחינה גולמית
- 1 שן שום
- 3-2 כפות מיץ לימון טרי
- 2-1 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במשך 24 שעות (לפחות) בהרבה מים קרים. מחליפים את המים פעמיים במהלך ההשרייה. מסננים ומבשלים שעתיים-שלוש בסיר עם מים או כשעה בסיר לחץ, עד שהשעועית רכה מאוד. שומרים כחצי כוס ממי הבישול. שומרים בצד גם כחצי כוס שעועית שלמה (לקישוט).
- שמים את השעועית, הטחינה, השום, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל במעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ממי הבישול ששמרנו במידת הצורך - אם השעועית אינה נטחנת כמו שצריך או שהמרקם אינו חלק דיו.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם שעועית שלמה ששמרנו בצד, שמן זית וצנוברים קלויים (לא חייבים). שומרים במיכל אטום במקרר יומיים-שלושה.
>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני
>> הצילום וכלי הקרמיקה הם של אורלי פיטל
עוד מנה נפלאה של עדי כהן סימן טוב - חצ'פורי טבעוני