טבעוני לוהט עם שורשים גיאורגיים: חצ'פורי עם גבינת קשיו וטופו

המאפה הזה הוא קרוב-רחוק של הפיצה המוכרת והוא ממכר בדיוק כמוה (גם בלי מוצרי חלב או ביצים), כי מה יכול להיות רע בבצק שמרים רך וריחני עם מלית קרמית מופלאה?

עדי כהן סימן טוב

|

01.10.20 | 11:22

הידעתם את החצ'פורי מגלגלים כמו מגילה ואז מחברים את הקצוות? אנחנו הופתענו לחלוטין (צילום: עדי כהן סימן טוב)
הידעתם את החצ'פורי מגלגלים כמו מגילה ואז מחברים את הקצוות? אנחנו הופתענו לחלוטין (צילום: עדי כהן סימן טוב)

מרכיבים

10 מאפים אישיים 

 

לבצק

  • 1 ק”ג קמח (כוסמין/חיטה/חצי לבן חצי מלא)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים טריים/יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 2 - 2 כוסות מים (מוסיפים בהדרגה)
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 1 כפות מלח

 

לגבינה

  • 1 כוס אגוזי קשיו שהושרו 6 שעות במים
  • 1 חבילה (350-300 גרם) טופו משי או רך
  • 2 כוסות חלב צמחי ללא סוכר או מים
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 כפית מלח
  • כ- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר 

 

לעיטור (לא חייבים)

  • קימל
  • שומשום
  • שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח והשמן. אם משתמשים בקמח מלא, הפחיתו בהתחלה כ- 1/2 כוס קמח לפחות והוסיפו אותה רק לאחר שהבצק מגובש ורק אם הוא דביק מידי).
  2. מוסיפים את המלח ואת השמן וממשיכים ללוש כ- 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. לישה ארוכה תבטיח מאפה רך ואוורירי. מעצבים את הבצק לכדור, משמנים אותו ומניחים אותו בקערה. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום חמים למשך 120-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק שתפח לכדורים ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
  4. הגבינה: מסננים את הקשיו ושומרים את נוזלי ההשריה. 
  5. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם 1/2 כוס מנוזלי ההשריה, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
  6. מוסיפים את הטופו, 3/4 כוס מהחלב הצמחי, הקורנפלור את המלח ואגוז המוסקט ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  7. מעבירים את התערובת לסיר קטן ומוסיפים את יתרת החלב הצמחי. מבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של גבינה רכה. מצננים.
  8. מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. מרדדים כל כדור למלבן דק. מורחים את מלבן הבצק בגבינה ומגלגלים שוליים משני הצדדים (הקרוב אלינו והמקביל לו), בערך עד לשליש המלבן מכל צד, כמו מגילה פתוחה מעט. מהדקים את הקצוות לצורת סירה ומוסיפים גבינה נוספת בתוך החלל שנוצר.
  10. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה יפה, לפני שמוציאים מוודאים שהבצק אפוי מלמטה.

 

 

עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

 

    עוד מאפה טבעוני ושמח של עדי כהן סימן טוב - פוקצ'ה פרחונית

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג