כינון היחסים הדיפלומטיים עם איחוד האמירויות הערביות, מעלה זיכרונות מהתצלום משנת 1994 של חתימת הסכם השלום עם ירדן, שבו שלוש נשים בלב מדבר פוסעות אל מזרח תיכון חדש: לאה רבין, אשת ראש הממשלה דאז יצחק רבין ז"ל; נור, מלכת ירדן לשעבר; והילרי קלינטון, אשת נשיא ארצות הברית דאז. במדורי הפוליטיקה דיברו על השלום המתהווה, במדורי האופנה ניסו לאבחן את הגוון הכחול הדומה בין החליפות של נור (כחול סרוליין בהיר) וקלינטון (כחול סרוליין כהה), וריכלו על הסיכה הנעלמת של רבין וטירוני חטיבת גבעתי שנשלחו לחפש אותה בחולות, עד כי סילבי קשת מ"ידיעות אחרונות" כינתה את רבין "מלכת הקאמפ".
טקס עתידי, אם יתקיים בקרוב, צפוי לייצר מפגש פסגה נוסף שטובי המלבישים הצמודים ודאי נערכים אליו, בהשתתפותן של מלניה טראמפ, הגברת הראשונה של ארצות הברית; שרה נתניהו, אשת ראש הממשלה; ושמסה בינט סוהאיל אל מרזורואי, אשת הנשיא ח'ליפה בן זאיד אאל נהיאן, שמכוסה כולה בגלימה ורעלה שחורה.
הגברות הראשונות של איחוד האמירויות הערביות, פדרציה הכוללת שבע נסיכויות קטנות שהמפורסמות מתוכן הן אבו דאבי (עיר הבירה של האיחוד) ודובאי, נחבאות לרוב מאחורי הגלימות הלבנות של השייח'ים המנהלים את המפרץ העשיר בנפט. לצד שייח'ה מוזה מהשכנה קטאר, שמינפה את עצמה כאייקון אופנה בינלאומי וחובבת מותגים כמו ולנטינו וטיפאני (שבבעלות הנסיכות) – היחידה שהצליחה לסמן טריטוריה בעולם האופנה בזכות סגנון לבוש בולט היא הנסיכה הייא בינת חוסיין, עד לשנה שעברה אחת משש נשותיו של ראש ממשלת איחוד האמירויות, מוחמד בן ראשד אאל מכּתום.
הייא בינת חוסיין היא בתם של מלך ירדן המנוח חוסיין ואשתו השלישית, המלכה עאליה שמתה בתאונת מסוק מסתורית בשנת 1977 כשהנסיכה היתה רק בת שלוש, ואחיה למחצה הוא עבדאללה מלך ירדן. לאחר 15 שנות נישואים, הצליחה הנסיכה הייא להימלט עם ילדיה מהארמון בדובאי לאחוזתה בלונדון, משם היא מנהלת בשנה האחרונה מאבק משמורת קשה על שני הילדים: ג'לילה בת ה-12 וזאיד בן ה-8.
הטיסות העתידיות מתל אביב לדובאי ואבו דאבי מציפות את הישראלים בדמיונות על פאטה מורגנה בלב מדבר, שלא לדבר על המטוסים החדישים של חברת התעופה Emirates, שלידה חברת אל-על נראית כמו לואו קוסט. אבל יש כאלה שעבורם היציאה מהנסיכות היא מסכת של דיכוי. בשנים האחרונות פורסם כי שתיים מבנותיו של מוחמד בן ראשד, לטיפה בינת מוחמד השנייה ואחותה שמס, ניסו להימלט מדובאי בשל התעללות אלימה שחוו מאביהן. לטיפה ניסתה להיחלץ מכלוב הזהב פעם נוספת והצליחה להגיע אל חופי גואה בהודו, אך הוחזרה בכפייה באופרציה בינלאומית של הודו והנסיכויות.
דברים דומים טענה גם אשתו לשעבר, הנסיכה הייא, שלבסוף הצליחה להימלט מדובאי אל אחוזתה בקנזינגטון, המוערכת בשווי של 85 מיליון ליש"ט. שליט דובאי, שגם חוטא בכתיבת שירים, סיכם את יחסיהם בפואמה "המזל משחק רק פעם אחת", שפרסם בחשבון האינסטגרם שלו (אחריו עוקבים 5.2 מיליון איש) עם השורה: "לא אכפת לי עוד אם את מתה או חיה, אין לך יותר מקום אצלי. לכי לך אל מי שמעניין אותך".
הטלנובלה במזרח התיכון זכתה למספר גרסאות בשנה החולפת, ומדורי הרכילות עטו על הסיפור כעל שדות נפט. כל הצתה קלה הובילה להגברת הלהבות. תחילה סופר כי הנסיכה ברחה בסיועו של דיפלומט גרמני לאירופה (ככל הנראה לגרמניה) ומשם ללונדון. בכתבה שפורסמה בחודש יוני השנה במגזין "טאטלר" הבריטי, המסקר בהרחבה את חייהם הנוצצים של בעלי דם כחול, פורסמה גרסה אחרת, שבה הנסיכה הייא ברחה מבעלה לאחר שגילה כי היא מנהלת רומן עם שומר הראש שלה מזה שנתיים. מלבד מאבק המשמורת המשותף על ילדיהם, השניים מנהלים גם קרב על סוסי המרוץ בבעלותם, השווים מיליונים. הונו של מוחמד בן ראשד מוערך בכ-15 מיליארד דולר והוא נחשב לאחד האנשים העשירים בעולם.
בכתבה נוספת שפורסמה ב"בלומברג" בחודש מרץ וסיקרה את "משפט המאה" שמנהלים השניים, דווח כי הנסיכה חששה לשלומה ולשלום ילדיה מאז שמצאה פעמיים אקדח על מיטתה לפני שנה, כך על פי פסק הדין שפרסם שופט בית המשפט העליון אנדרו מקפרלן. השופט העניק צווי הגנה לילדים וכן צו מניעה זמני נגד בעלה. עוד אמר מקפלרן כי בעלה "הורה ותכנן" את חטיפתן וחזרתן הכפויה לדובאי של שתיים מבנותיו מנישואים קודמים – שיח שמסה באוגוסט 2000, ושייח לטיפה ב-2002 וב-2018. את הצדדים ייצגו עורכות הדין היקרות והמפורסמות ביותר בממלכה הבריטית לענייני משפחה: פיאונה שאקלטון, שייצגה את הנסיך צ'ארלס נגד דיאנה, והלן ווארד שזכתה עבור גיא ריצ'י בניצחון ענק בפרידה המתוקשרת ממדונה.
המקרה הפרטי בין השייח' מוחמד בן ה-71 לאשתו לשעבר הנסיכה הייא, 46, הוא יותר מסיפור גירושים מכוער, אלא מקרה בוחן דיפלומטי. מצד אחד נמצא אחיה, עבדאללה מלך ירדן, שכל תזוזה ביחסים הדיפלומטיים עם איחוד האמירויות עלולה להקרין צבאית, מדינית וכלכלית על ירדן, ש-200 אלף מאזרחיה עובדים באיחוד האמירויות. עם זאת, לנסיכה חסינות דיפלומטית באנגליה לאחר שאחיה מינה אותה למזכירה ראשונה בקונסוליה הירדנית בלונדון.
מצד שני, ניצבת משפחת המלוכה הבריטית, שבחירתה להעניק מקלט מדיני לנסיכה מקרין על היחסים עם איחוד האמירויות. הייא מקורבת לבית המלוכה הבריטית מילדות, ובנוסף היא בעלת אחוזה הנמצאת מול ארמון קנזינגטון בלונדון, התחנכה באוקספורד, ומגיל צעיר השתתפה במרוצי הסוסים באנגליה, שם פיתחה ידידות אישית עם המלכה אליזבת השנייה והנסיך צ'ארלס. שם גם הכירה בשנת 2002 את בעלה העתידי.
נוכחותה בתקשורת בשנים האחרונות, כמו גם כניסותיה ויציאותיה מבתי המשפט, הגבירו באופן טבעי את העיסוק במלתחה של הנסיכה מהמזרח התיכון. סגנון הלבוש האלגנטי שלה משלב בין חליפות כוח (לנו היא הזכירה לא פעם את אלכסיס קרינגטון מ"שושלת") ושמלות במראה צנוע למדי החושפות את הרגליים, לבין מראה "מזרח תיכוני" שהורכב מגלביות רקומות במראה ריזורט יוקרתי, כמו כפתן לבן מעוטר תחרה שלבשה למפגש עם קמילה דוכסית קורנוול, אשתו של הנסיך צ'ארלס.
על אף שהופעותיה אינן אייקוניות כמו אלו של שייח'ה מוזה מקטאר, את מקומה בעולם האופנה קנתה הנסיכה הייא בזכות אוסף כובעים צבעוני וגדול, שנחשף משנה לשנה באירועי הרויאל אסקוט, אליו הצטרפו עד לאחרונה גם בעלה ובתה. אחת המעצבות האהובות עליה היא הכובענית הצעירה אלכסנדרה הרפר, אך עיקר אוספה בנוי משני הכובענים סטיבן ג'ונס ופיליפ טרייסי, האמונים גם על עיצוב כובעים בלתי נשכחים לבנות המלוכה הבריטיות ובראשן המלכה אליזבת השנייה.
ומה גילינו בארון ובבית של מיכל אנסקי?