עונת השכבות: עוגה צ'יליאנית עם ריבת חלב, בעיטור אגוזים וקוקוס

כמה דקות של עבודה עם מערוך וקצת סבלנות בעת האפייה וההרכבה, יניבו לכם עוגת שכבות שתפנק אתכם בסופ"ש הסוער הזה. עוד מתכון מעולה של ענת צרפתי

ענת צרפתי

|

02.01.20 | 11:39

זה רק נראה קנוי - עוגת שכבות עם ריבת חלב (צילום: ענת צרפתי)
זה רק נראה קנוי - עוגת שכבות עם ריבת חלב (צילום: ענת צרפתי)
 

מרכיבים

עוגה בקוטר 20 ס"מ

 

לבצק

  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים גודל L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

 

למילוי

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ברנדי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 1 כוס (300 גרם) ממרח ריבת חלב
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

 

  • 3/4 כוס (100 גרם) אגוזי מלך גרוסים
  • 1 כף (5 גרם) קוקוס מיובש טחון

 

אופן הכנה

  1. הבצק: חותכים את החמאה לקוביות בינוניות, שמים בקערת זכוכית חסינת אש וממיסים במיקרו 20 שניות. מוציאים, מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-20 שניות נוספות. מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-20 שניות אחרונות. מוציאים ומערבבים שוב.
  2. שמים את שני סוגי הקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה כחצי דקה.
  3. יוצקים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל עד לקבלת פירורים רטובים במרקם קוסקוס.
  4. מוסיפים חלמון אחד, מגבירים בדרגת מהירות אחת ומערבלים עד שהחלמון נטמע. מוסיפים את החלמון השני ומערבלים עד שגם הוא נטמע.
  5. יוצקים בזרם אחיד ובהדרגה את החלב מבלי לעצור את פעולת המיקסר.
  6. מגבירים למהירות בינונית ומערבלים יחד עד שהבצק מתגבש לכדור אחיד.
  7. מוציאים מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח חמש דקות.
  8. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים במשקל 155 גרם כל חלק, ומכדררים כל חלק לכדור.
  9. מחממים את התנור ל-220 מעלות טורבו, עם רשת אפייה אחת בשליש העליון ורשת נוספת בשליש התחתון. 
  10. מרדדים כדור בין שני ניירות אפייה, לעובי 2 מ"מ ולקוטר גדול מעט מ-20 ס"מ. לוקחים מכסה של סיר או תחתית של תבנית בקוטר 20 ס"מ, מסירים את נייר האפייה העליון ומניחים את המכסה על הבצק. חותכים את השוליים המיותרים של עיגול הבצק ומחוררים אותו בעזרת מזלג. חוזרים על התהליך עם יתר כדורי הבצק.
  11. מניחים עיגול על נייר אפייה ואת נייר האפייה מניחים ישירות על רשת התנור. אופים את העיגולים בזוגות (אחד על הרשת העליונה והשני על הרשת התחתונה), במשך עשר דקות, עד להזהבה. עם תום האפייה, מצננים את העיגולים על רשת.
  12. המילוי: בקערית קטנה מערבבים יחד את הברנדי והמים.
  13. מחממים את ריבת החלב והחלב במיקרו כ-30 שניות או עד קבלת תערובת נוזלית ומערבבים.
  14. כאשר 6 העיגולים קרים לחלוטין, מרטיבים את העיגול הראשון (הבסיס) באמצעות כף עם תערובת המים והברנדי, בטפטוף מעגלי. מחכים דקה עד שהנוזל ייספג. הופכים ומרטיבים שוב (אפשר להיעזר בבקבוק עם מתז).
  15. מניחים את העיגול על מגש עוגה ישר ושטוח, ומורחים עליו בעדינות כף וחצי ריבת חלב. מרטיבים עיגול שני באותה דרך, מניחים ומורחים ריבת חלב.
  16. מרטיבים עיגול שלישי, מניחים ומורחים ריבת חלב, ומעליה מפזרים מחצית מהאגוזים.
  17. מרטיבים את העיגול הרביעי והחמישי, מניחים ומורחים עליהם ריבת חלב בלבד.
  18. מרטיבים את העיגול האחרון, מניחים ומורחים ריבת חלב ועליה מפזרים את המחצית השנייה של האגוזים. מעל האגוזים מפזרים מעט קוקוס טחון. שומרים במיכל אטום בקירור.

 

 

 

    ויש גם מתכון לעוגה בחושה אקזוטית: טוֹטוֹ מג'מייקה

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד