עם הבחושה הזאת לא תפספסו: עוגת קוקוס ותבלינים (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
מרכיבים
(תבנית אינגליש קייק)
לעוגה
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית קינמון, טחון
- 1/4 כפית פלפל אנגלי, טחון או תבלין ציפורן, טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
- 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס, טחון
לציפוי
- 2 כפות (40 גרם) ריבת משמשים
- 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כף קוקוס טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים כדי להיפטר מעודפי הקמח.
- העוגה: מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים היבשים ומניחים בצד.
- שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ומעבדים במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומערבלים 4 דקות. עוצרים ומנקים את הדופנות והקרקעית של הקערה עם לקקן. מערבלים 4 דקות נוספות, עוצרים ומנקים את הקערה שוב.
- מפעילים שוב את המערבל. מוסיפים ביצה אחת ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים את הביצה השנייה ואת תמצית הווניל. מעבדים לעיסה אחידה. עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה.
- מעבדים עוד כמה שניות ומורידים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (1/3 מכמות בכל פעם) ואת החלב (מחצית מהכמות בכל פעם). מעבדים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא יותר. מוסיפים את הקוקוס הטחון ומעבדים קצרות, רק עד שהוא נטמע בבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לגמרי.
- הציפוי: שמים את הריבה והחמאה בקערית מתאימה ומחממים במיקרוגל כ-20 שניות בכל פעם, עד להמסה. מערבבים היטב ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מוציאים מהמקפיא, מערבבים היטב ומורחים על העוגה. מפזרים את הקוקוס הטחון ומגישים.
>> שומרים בכלי אטום עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר.
עוד עוגת קוקוס קריבית - הפעם עם סירופ קוקוס ורום