הימור בטוח: עוגת טוֹטוֹ - בחושה אקזוטית עם קוקוס ותבלינים חמים

לכל משפחה ג'מייקנית יש מתכון משלה לעוגה הזאת. גם לענת צרפתי יש גרסה משלה לקינוח קריבי מסורתי זה. רק אל תוותרו על הציפוי הקרמי, כי הוא תורם למתיקות העוגה

ענת צרפתי

|

14.11.19 | 11:48

עם הבחושה הזאת לא תפספסו: עוגת קוקוס ותבלינים (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
עם הבחושה הזאת לא תפספסו: עוגת קוקוס ותבלינים (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
 

מרכיבים

(תבנית אינגליש קייק)

 

לעוגה

  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי, טחון או תבלין ציפורן, טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס, טחון

 

לציפוי

  • 2 כפות (40 גרם) ריבת משמשים
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף קוקוס טחון

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים כדי להיפטר מעודפי הקמח.
  2. העוגה: מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים היבשים ומניחים בצד.
  3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ומעבדים במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומערבלים 4 דקות. עוצרים ומנקים את הדופנות והקרקעית של הקערה עם לקקן. מערבלים 4 דקות נוספות, עוצרים ומנקים את הקערה שוב.
  4. מפעילים שוב את המערבל. מוסיפים ביצה אחת ולאחר שהיא נטמעת מוסיפים את הביצה השנייה ואת תמצית הווניל. מעבדים לעיסה אחידה. עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה.
  5. מעבדים עוד כמה שניות ומורידים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (1/3 מכמות בכל פעם) ואת החלב (מחצית מהכמות בכל פעם). מעבדים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא יותר. מוסיפים את הקוקוס הטחון ומעבדים קצרות, רק עד שהוא נטמע בבלילה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לגמרי.
  7. הציפוי: שמים את הריבה והחמאה בקערית מתאימה ומחממים במיקרוגל כ-20 שניות בכל פעם, עד להמסה. מערבבים היטב ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  8. מוציאים מהמקפיא, מערבבים היטב ומורחים על העוגה. מפזרים את הקוקוס הטחון ומגישים.

>> שומרים בכלי אטום עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר.

 

    עוד עוגת קוקוס קריבית - הפעם עם סירופ קוקוס ורום

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד