קציצות ברמונדי פיקנטיות על
קרם אסייתי עם גזר וטחינה

פילה סלמון יקר מדי, הטונה מלחיצה והמושט כבר נמאס? יש עוד הרבה דגים בים. קבלו מתכון למנה קלילה ומקורית עם דג חדש בשכונה, שתרענן לכם את שגרת הארוחות

Xnet

|

13.11.19 | 08:57

אז מה אם כבר נובמבר? מנה קייצית וקלילה: קבב ברמונדי (צילום: נופר בוגנים)
אז מה אם כבר נובמבר? מנה קייצית וקלילה: קבב ברמונדי (צילום: נופר בוגנים)

מרכיבים

(4 מנות)

 

לקציצות

  • 400 גרם פילה ברמונדי, ללא עור
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כפות לימון כבוש, קצוץ
  • 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה, גרוסים
  • 2 כפיות נענע טרייה, קצוצה דק
  • 2 פלפלים חריפים, קצוצים ללא הזרעים
  • שמן זית לטיגון

 

לקרם

  • 1 כוס מיץ גזר
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 1 כפות רכז עגבניות
  • 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק 
  • 2 יחידות למון גראס (החלק הלבן), קצוצות דק
  • 2 כפות רוטב סויה רגיל
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

 

להגשה

  • עלי נענע קצוצים דק
  • עלי כוסברה קצוצים דק

 

אופן הכנה

  1. הקציצות: קוצצים דק את נתחי הדג בסכין חדה ומערבבים בקערה יחד עם שאר המרכיביםף למעט שמן הזית. מכסים ומצננים במקרר 20 דקות.
  2. מחממים את השמן במחבת, יוצרים קציצות קטנות ומטגנים אותן כ-5 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. הקרם: מערבבים או טוחנים את כל מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. ההגשה: שמים מהקרם במרכז הצלחת ומשטחים אותו לשכבה אחידה. מניחים מעל את הקציצות, מקשטים בנענע ובכוסברה ומגישים.

 

המתכון מתוך 'סיפור של טעם' עם הילה אלפרט

 

    עוד שלושה מתכוני דגים שכדאי לנסות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דן פרץ)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: דן פרץ)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג