הכי חורפי שיש: חמין מקרוני (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
8-6 מנות
- 4 כפות שמן
- 4 כרעיים, מחולקות
- 4 שוקיים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים עבה
- חבילת מקרוני עבה מבושל ומסונן לפי ההוראות היצרן
- 6-5 ביצים קשות
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר המתאים לתנור.
- שמים בקערה את חלקי העוף ואת השום, הפפריקה, המלח והפלפל, מערבבים עד לציפוי ומטגנים בסיר כ-3 דקות מכל צד, עד לסגירה קלה של העוף. מוציאים ומניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- מתבלים את פרוסות תפוחי האדמה במלח והפלפל ומסדרים אותן בתחתית הסיר.
- מניחים מעל תפוחי האדמה מחצית מכמות המקרוני המבושל.
- מסדרים את חלקי העוף והביצים המבושלות מעל המקרוני ומכסים במחצית המקרוני השנייה.
- סוגרים את הסיר היטב ואופים בתנור במשך הלילה או לפחות 6 שעות.
המתכון באדיבות לירז שדה, מסעדת בראסרי עין כרם
עוד מתכון שיעשה לכם נעים בערב קריר