פוטטו, פוטאטו: תפוח אדמה אפוי ממולא בבשר טחון, בצל וצנוברים

בשר ותפוחי אדמה הם צירוף קלאסי שקשה לפספס איתו - קבלו מתכון שאמנם לא מחדש הרבה מבחינת מרכיביו, אבל בהחלט מציע דרך מעניינת להסתכל עליהם

Xnet

|

14.08.19 | 07:44

אפשר למלא גם תפוחי אדמים קטנים, אבל קחו בחשבון שתישאר לכם מלית (צילום: Shutterstock)
אפשר למלא גם תפוחי אדמים קטנים, אבל קחו בחשבון שתישאר לכם מלית (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

10 מנות

 

  • 10 תפוחי אדמה
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון, ברמת שומן בינונית
  • 50 גרם צנוברים
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 ליטר ציר עוף או מרק צח, חם

 

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומרוקנים את תכולתם בעזרת כף פריזיאן או קישואן. אם הקליפה דקה מאוד (תפוחי אדמה צעירים מאוד), אפשר להשאירה. אם אין כף פריזיאן, אפשר להשתמש בכפית רגילה. כדאי לרוקן את תפוחי האדמה לאורך, כך שמתקבלים צילינדרים מאורכים. מניחים בצד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד שהוא שחום, כעשר דקות. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומפוררים אותו בעזרת מרית ומטגנים גם אותו עד להשחמה.
  3. במחבת נפרדת, קולים את הצנוברים עד להזהבה ומוסיפים אותם לתערובת הבשר. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים לצינון.
  4. מחממים את התנור ל-150 מעלות. מחממים את הציר.
  5. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר ומניחים בתבנית. יוצקים את הציר החם לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך חצי שעה.
  6. מעלים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות, מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור לאפייה נוספת של כרבע שעה, או עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים ומגישים.

 

המתכון באדיבות מסעדת 'אדום' בירושלים

 

    עוד עשרות רעיונות לממולאים טעימים-טעימים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: מרילין איילון)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: מרילין איילון)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג