מחיאות כפיים למחמוד: מקום שני באירוויזיון, מקום ראשון בשאר העולם

חודש וחצי אחרי התחרות בת"א, הנציג האיטלקי מסתמן כמנצח האמיתי, כשלסיפור האישי שלו יש חלק חשוב בהצלחה. נראה שהוא הולך לעשות עכשיו הרבה סולדי (כסף)

בן עופר

|

02.07.19 | 04:11

מחמוד מבצע את "סולדי" בגמר האירוויזיון בתל אביב. "להכריז: 'אני גיי', זה לא יוביל לשום מקום"  (צילום: Michael Campanella/GettyimagesIL)
מחמוד מבצע את "סולדי" בגמר האירוויזיון בתל אביב. "להכריז: 'אני גיי', זה לא יוביל לשום מקום" (צילום: Michael Campanella/GettyimagesIL)
מאחורי הקלעים, ממתין לתוצאות עם משלחתו. למטה: שני ראיונות שהוא נתן לפני התחרות לכאן 11 (צילום: Guy Prives/GettyimagesIL)
מאחורי הקלעים, ממתין לתוצאות עם משלחתו. למטה: שני ראיונות שהוא נתן לפני התחרות לכאן 11 (צילום: Guy Prives/GettyimagesIL)
 

עם יותר מ-100 מיליון צפיות ביוטיוב, כמעט מיליון עוקבים באינסטגרם, כתבות ב"ניו יורק טיימס" האמריקאי, ב"רולינג סטונס" ו"פורבס" האיטלקיים וב"ווג" היווני – הזמר האיטלקי מחמוד מוכיח שלפעמים גם המקום השני באירוויזיון יכול להיות ניצחון לא קטן. לשם השוואה: המנצח הרשמי בתחרות שנערכה במאי בתל אביב, דאנקן לורנס ההולנדי, עומד עכשיו על פחות מ-400 אלף עוקבים באינסטגרם - פחות ממחצית הכמות שבה מתגאה מחמוד - למרות הניצחון והחשיפה הרבה שלה הוא זכה.

 

>> תאהבו אותנו גם בפייסבוק

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

מחמוד (26) היה אחד הזמרים הבולטים בתחרות הזמר האירופית השנה, גם בגלל השיר המדבק שלו, "Soldi" (כסף), שרבים הימרו כי ייקח את הפרס הגדול, גם הודות למראהו המצודד וגם בגלל הרעש שעורר הסיפור האישי שלו, שבא לידי ביטוי במילות השיר .

 

צפו בהופעתו בגמר האירוויזיון בתל אביב (אפשר למחוא כפיים במקומות הנכונים):

 

 

מצב הרוח שלו

 

מחמוד הוא שם הבמה של אלסנדרו מחמוד ומהווה מעין משחק מילים המשלב בין שם משפחתו למילים "My mood" (באנגלית: מצב הרוח שלי). אמו מסרדיניה, אביו מצרי, והוא גדל עם אמו במילנו ואינו דובר ערבית. בשיר "Soldi" הוא מספר על גירושי הוריו ונטישת אביו בילדותו: מחמוד מאשים בו את אביו, שבמהלך מאבק הגירושים היה אכפת לו רק מהכסף ולא ממנו. מחמוד גם בחר לשלב בשיר משפט בערבית שאביו אמר לו בילדותו כששיחק עימו בפארק: "בני, בני יקירי, בוא הנה". על שילוב של מילים בשפה שהוא אינו דובר אותה, אמר בראיון לכאן 11 (ראו סרטון למעלה): "תמיד טוב לא ליצור מחסומים".

 

סיפורו המשפחתי כפי שנחשף בשיר עורר סערה תקשורתית באיטליה. סערה נוספת פרצה אחרי שהשיר זכה במקום הראשון בפסטיבל סן רמו ונבחר לייצג את איטליה באירוויזיון: סגן ראש הממשלה האיטלקי, מתאו סלביני, הנחשב לבעל עמדות ניציות בנושא מהגרים, הביע את הסתייגותו מהשיר וצייץ בטוויטר - "מחמוד - השיר האיטלקי הטוב ביותר? אני הייתי בוחר ב'אולטימו' (שיר אחר שהתחרה בפסטיבל – ב"ע), מה אתם אומרים?" על רקע השקפת עולמו ושורשיו המצריים של הזמר הזוכה, רבים ייחסו לציוץ השקפה לאומנית. מחמוד עצמו סירב להתרגש, ובראיון שהעניק לפני האירוויזיון לתאגיד השידור הישראלי, אמר: "אנשים הביעו את דעתם האישית, אמרו שהם מעדיפים שיר אחר על פני השיר שלי. הפוליטיקאי הזה הוא נגד הגירה, אבל הוא התכוון רק לשיר ולטעם האישי שלו, והתקשורת ניפחה את זה".

 

מחמוד גם סירב להתרגש מהרחש סביב נטייתו המינית, שאותה הוא מסרב להגדיר. "להכריז: 'אני גיי', זה לא יוביל לשום מקום", אמר. "אם נמשיך עם האבחנות האלה, הומוסקסואליות לא תיחשב לעולם לדבר נורמלי - וזה לגמרי נורמלי".

 

מחמוד עם הפרס שקיבל בפסטיבל סן רמו. "התקשורת ניפחה" (צילום: Daniele Venturelli/GettyimagesIL)
    מחמוד עם הפרס שקיבל בפסטיבל סן רמו. "התקשורת ניפחה"(צילום: Daniele Venturelli/GettyimagesIL)
     

     

    עם ריטה אורה, בשווייץ

     

    את דרכו המוזיקלית הוא החל ב-2011, כשהעלה לרשת גרסאות כיסוי שהקליט ללהיטים בינלאומיים ושעם הזמן צברו צפיות רבות. את המוזיקה שלו הוא מגדיר כ"פופ מרוקאי", ומי שהכי השפיע עליו מוזיקלית, לדבריו, הוא הראפר האמריקאי פרנק אושן, שיצא מהארון ב-2012. "המוזיקה שלו היא חופשית, וכל אחד יכול למצוא בה את עצמו, בין אם הוא גיי או סטרייט", מסביר מחמוד. "היסוד הוא האדם והאנרגיה שהוא מעביר, לא ההעדפה המינית שלו".

     

    בישראל הוא עשה באזז עוד לפני האירוויזיון, אולי משום שהקהל הישראלי יכול היה להתחבר בקלות לסגנון הים-תיכוני של השיר "סולדי" וכמובן למחיאות הכפיים שבפזמון החוזר. מאז האירוויזיון נדמה שתחנות הרדיו הישראליות לא מפסיקות להשמיע את "סולדי", על אף שהוא הגיע רק למקום השני: השיר צעד בראש רשימת השירים המושמעים של ספוטיפיי, אפל מיוזיק ושאזאם בישראל וכן נכנס לפלייליסט הנחשק של גלגלצ וצועד בראש המצעד שלה זה ארבעה שבועות. גם בשנה שעברה זכה השיר שהגיע למקום השני באירוויזיון לחיבוק אוהב מהקהל הישראלי: "פואגו", שירה של נציגת קפריסין, אלני פוריירה, הושמע במסיבות ובתחנות הרדיו הישראליות לעיתים תכופות, למרות העובדה שהוא כמעט גזל את הפרס הראשון מ"טוי" של נטע ברזילי. פוריירה גם הגיעה לישראל להופעה, סיפרה שהיא בקשר מצוין עם ברזילי וחזרה לארץ כדי להופיע בגמר האירוויזיון, ב-18 במאי.

     

    על מחמוד עוברת תקופה סוערת עכשיו. מאז האירוויזיון הוא לא נח לרגע: יש לו סיבוב הופעות ברחבי איטליה שזוכה להצלחה גדולה, ושבוודאי מכניס לכיסו הרבה סולדי, וכבר נוספו מופעים מחוץ לארץ המגף. בשבוע הבא, לדוגמה, הוא ישתתף בפסטיבל מונטריי היוקרתי שבשווייץ, שם יופיע לצד כוכבת הפופ הבריטית ריטה אורה. האם יגיע, כמו פוריירה, להופעה בישראל? ימים יגידו. נראה שהישראלים יסכימו לקבל אותו בשמחה, עם מחיאות כפיים במקומות הנכונים בפזמון של "סולדי".

     

     

       

      גם היא זכתה במקום השני באירוויזיון. מה קרה לה אחר כך? הקליקו על התמונה:

       

      אלני פוריירה. ביוון סלחו לה על מה שהיא עשתה מאחורי הקלעים עם הזמר האלבני. הקליקו על התמונה (צילום: AP)
      אלני פוריירה. ביוון סלחו לה על מה שהיא עשתה מאחורי הקלעים עם הזמר האלבני. הקליקו על התמונה (צילום: AP)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד