הייטק בבוקר, רוקוויל בלילה: החיים הכפולים של המוזיקאי אלעד מרום

מצד אחד, הייתה בו תשוקה לנגן. מהצד האחר, הוא זכר היטב את המשפט שנאמר לו בילדותו: "תעשה משהו רציני, תתפרנס". התוצאה: שילוב בין השניים. איך זה עובד?

איל שטרן

|

21.05.19 | 04:03

אלעד מרום. "שתי הקריירות נובעות מאותו מקום: האנליטיות והפרפקציוניזם, תכונות חזקות אצלי, באות לידי ביטוי גם בעבודה במשרד וגם עם הלהקה" (צילום: יובל חן)
אלעד מרום. "שתי הקריירות נובעות מאותו מקום: האנליטיות והפרפקציוניזם, תכונות חזקות אצלי, באות לידי ביטוי גם בעבודה במשרד וגם עם הלהקה" (צילום: יובל חן)
מרום במשרדי החברה. "פיתוח תוכנה הוא אמנות באיזשהו מקום. בתוך הריאליות של התחום יש הומניות; זה לגמרי רוחני" (צילום: יובל חן)
מרום במשרדי החברה. "פיתוח תוכנה הוא אמנות באיזשהו מקום. בתוך הריאליות של התחום יש הומניות; זה לגמרי רוחני" (צילום: יובל חן)
בהופעה. "יש בתוכי שני בני אדם" (צילום: אורטל לביא)
בהופעה. "יש בתוכי שני בני אדם" (צילום: אורטל לביא)
על הבמה. "בחברה לגמרי מפרגנים לי ומאפשרים לי לצאת מוקדם כשיש הופעות" (צילום: אורטל לביא)
על הבמה. "בחברה לגמרי מפרגנים לי ומאפשרים לי לצאת מוקדם כשיש הופעות" (צילום: אורטל לביא)
 

שורות קוד ופיתוח תוכנה במשרדי הייטק מעוצבים במתחם הבורסה ברמת גן הם כנראה לא מנת חלקם של מרבית הרוקיסטים, בוודאי לא בשעות הבוקר המוקדמות, שעות אחדות אחרי שמילאו את אמפי' שוני או את זאפה - אבל אלה החיים המשונים והמרתקים של אלעד מרום, גיטריסט להקת רוקוויל. מרום מנהל שתי קריירות במקביל: בבוקר מפתח תוכנה בחברת Innovid שעוסקת בפלטפורמות פרסום בווידיאו, ובערב הוא על הגיטרה במופע רוק בועט.

 

>> תאהבו אותנו גם בפייסבוק

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

"יש בתוכי שני בני אדם", אומר מרום. "האחד הוא מפתח תוכנה אנליטי, והאחר איש של במה, אבל לפעמים זה מתערבב, ואני חושב ששתי הקריירות נובעות מאותו מקום: האנליטיות והפרפקציוניזם, שתי תכונות מאוד חזקות אצלי, באות לידי ביטוי גם בעבודה במשרד וגם עם הלהקה. אני גם חושב שפיתוח תוכנה הוא אמנות באיזשהו מקום. בתוך הריאליות של התחום יש הומניות; זה לגמרי רוחני. ליצור באמצעות קוד זה אמנות, ואתה עובר תהליכים עם עצמך תוך כדי. אצלי בחברה נותנים לבן אדם המון עצמאות לעשות מה שהוא רוצה, כל עוד הוא מביא תוצאות. אני יוצר, ומבחינתי זו אמנות". 

 

הכירו את להקת רוקוויל:

 

 

בהודו קראו לי "אייפוד"

 

מרום (37), נשוי למלכה ואבא של איילון (חמישה חודשים), כיום תושב רמת גן, גדל בשכונת יד אליהו בתל אביב ("הרבה תימנים, כמו אמא. אני יודע שלא רואים"). אביו היה מהנדס באל על, ואמו טיפלה בארבעה ילדים. "לא גדלתי בבית מוזיקלי", הוא אומר. "בכלל לא. גם מחשבים לא היו משמעותיים במיוחד. נפגשתי עם זה לראשונה רק בתיכון, בלימודי מחשבים בסיסיים. ואז עוד לא ניגנתי". לנגן החל בין התיכון לצבא. "אבא קנה לי גיטרה חשמלית ומגבר הכי פשוטים, ואני קפצתי ישר לקטעי סולו של מטאליקה; אפילו לא פזלתי לכיוון של אקורדים". בצבא שירת בתותחנים, ומדי פעם לקח גיטרה ביד. אחרי השירות טס להודו, בלי גיטרה, "אבל אחרי כמה שבועות התחלתי להרגיש עקצוץ בידיים, אז נכנסתי לחנות כלי נגינה, הוצאתי כמה רופי מהכיס וקניתי גיטרה אקוסטית פשוטה. משם הכל החל להשתנות.

 

"בהתחלה ראיתי בקאברים דבר בזוי, אבל היום אני יכול להגיד שכל הופעה מעוררת בי התרגשות אדירה. זה אתגר אדיר לחקות באופן מושלם אמנים גדולים כמו קווין או פינק פלויד"

"התחלתי לנגן אמנם בגיל מאוחר, ואפשר להגיד שאני סוג של Late Bloomer, אבל הבנתי שיש לי משהו בידיים, כישרון כלשהו. זה קרה בעיקר במהלך הטיול בהודו. טיילתי לבד, עברתי בין קבוצות של אנשים וניגנתי בלי הפסקה. בשלב מסוים אנשים התחילו לקרוא לי 'אייפוד', כי הייתי יודע לשלוף כל שיר מהראש. התגובות עודדו אותי לחשוב על כיוון מקצועי בהקשר המוזיקלי".

 

החזרה לארץ אחרי כשנה בהודו לא הייתה קלה. "רק חזרתי, וקראו לי למילואים. מלחמת לבנון השנייה. לא נכנסתי ללבנון, אבל יותר מחודש ירינו פגזים, והרבה. הייתי אז די מבולבל: כל החברים סביבי התחילו ללמוד, ואני לא הייתי סגור על עצמי. לא ידעתי מה אני רוצה לעשות. מוזיקאים אמיתיים, כאלה שמתפרנסים מזה, לא הכרתי, ומצד שני, כל הזמן היה לי בראש את המשפט הזה שמפמפמים לך מאז שאתה קטן: 'לך תעשה עם עצמך משהו רציני, תרוויח מלא כסף, תתפרנס'. נוצר דיסוננס, כי אתה מרגיש שאתה חייב ללמוד מוזיקה, אבל בתחום הזה אין ערבויות, ואי אפשר לדעת אם תצליח להתפרנס מזה. בסופו של דבר הלכתי ללמוד ברימון, ומשם נפתחה הצ'אקרה".

 

בגיל 25 הוא התחיל ללמוד מוזיקה באופן מקצועי, ולפרנסתו עבד בגלידרייה. "גרתי עם שני חברים מהלימודים, חיינו ונשמנו מוזיקה, כל היום ניגנו ושמענו דברים חדשים. בין גלידה לפרוזן הייתי תופס גיטרה ומתרגל דברים חדשים. שם גם התחיל הרומן שלי עם רוקוויל".

 

הקשיבו לראיון עם סולן הלהקה, אופיר ליבנה:

 

 

להקת רוקוויל הוקמה ב-2006 על ידי הסולן שלה, אופיר ליבנה (אוליב), וכבר בראשית דרכה התמחתה בביצוע גרסאות כיסוי (קאברים) לשירים מוכרים. "בהתחלה ראיתי בקאברים דבר בזוי", אומר מרום, "אבל היום אני יכול להגיד שכל הופעה מעוררת בי התרגשות אדירה. זה אתגר אדיר לחקות באופן מושלם אמנים גדולים כמו קווין או פינק פלויד".

 

ללהקה הוא הגיע בזכות אחת הזמרות בה, מוריאל, ששמעה אותו מנגן ברימון והתרשמה. בשנים הראשונות הם היו מופיעים בעיקר מול חובבי קאברים, אבל עם הזמן גדל מספר ההופעות, והלהקה החלה להופיע גם באירועים פרטיים ובמסיבות. היא גם מעלה מופעים שמוקדשים ללהקות מסוימות, מקווין ועד כוורת. לקראת הופעה שהוקדשה לפינק פלויד חיפש ההרכב זמרת שתשיר את "Great gig in the sky". הזמרת שנמצאה הייתה בחורה צעירה ומוכשרת, רותם שפי שמה, או כמו שאתם מכירים אותה – שפיטה. "הדמות של שפיטה עוד לא הייתה קיימת אז", מספר מרום, "אבל מהרגע הראשון היא הייתה פנטסטית. היצירה הזו של הפינק פלויד קשה מאוד לביצוע, והיא עשתה את זה בצורה מעוררת כבוד. אחר כך היא עזבה את הלהקה, וכשראינו אותה בטלוויזיה, היה לנו כיף. שמחנו לראות איך היא ממנפת את הקריירה שלה".

 

שפיטה. "היא הייתה פנטסטית" (צילום: דנה קופל)
    שפיטה. "היא הייתה פנטסטית"(צילום: דנה קופל)

     

    כשהמוזיקה והטכנולוגיה נפגשות

     

    בין הופעה בתיאטרון תמונע למופע בזאפה הוא גם נעשה מפתח תוכנה. "ב-2009, כשהכרתי את אוליב והצטרפתי לרוקוויל, הרגשתי שחסר לי הקטע האנליטי והלימודי", הוא אומר. "התחלתי ללמוד מדעי המחשב באקדמית תל אביב יפו, ממש נהניתי וסיימתי בהצטיינות. אחרי שנתיים בחברת ההשקעות eToro כמפתח, קיבלתי הזדמנות לעבוד ב-Innovid. זה קרה בעקבות ראיון מקרי לחלוטין באמצע יום עבודה. אגב, לעבודה הראשונה שלי בתחום הגעתי באמצעות חבר שלמד ברימון. יש לא מעט אנשים שמשלבים בין שני התחומים: מתברר שהמוזיקה והטכנולוגיה נפגשות איפשהו".

     

    התחלת לעבוד בהייטק מסיבות כלכליות?

    "ברור. מלבד אוליב, שהקדיש את חייו ללהקה ועכשיו קוצר את הפירות ומרוויח טוב, כל השאר מחזיקים עבודה נוספת. אי אפשר אחרת. למזלי, בחברה לגמרי מפרגנים לי ומאפשרים לי לצאת מוקדם כשיש הופעות. הלהקה אפילו הופיעה באירוע חברה של Innovid".

     

    ואתה השתתפת?

    "ברור. הייתי שעה על הבמה, ואז ישר הצטרפתי לחבר'ה מהחברה. היה טירוף".

     

     

       

      יש מצב שאלעד מרום מנגן גם שירים שלו. הקליקו על התמונה:

       

      קאמבק בעזרת באגס באני. הקליקו על התמונה (צילום: טל שחר)
      קאמבק בעזרת באגס באני. הקליקו על התמונה (צילום: טל שחר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד