"וגם הנגב עוד יהיה פורח": בין היתר, בזכות רס"ן טלי עיני, אם לשישה

הקצינה הדתייה מחיל התקשוב היא אחת האחראיות להעברת הבסיס המרכזי של החיל לדרום, ויש לה חזון שלם סביב הפעילות הצבאית והחינוכית בבאר שבע

נדב גליק

|

17.04.19 | 03:26

רס"ן טלי עיני. "הילדים שלי יודעים שאמא שלהם עושה כל שביכולתה כדי לאזן בין הבית לקריירה הצבאית" (צילום: יריב כץ)
רס"ן טלי עיני. "הילדים שלי יודעים שאמא שלהם עושה כל שביכולתה כדי לאזן בין הבית לקריירה הצבאית" (צילום: יריב כץ)

באחת הישיבות שנערכו במפקדת חיל התקשוב כדי לבחור את הקבלן שיבצע את עבודות התשתית בבסיס החיל שעתיד לקום בנגב – הוכתה טלי עיני באכזבה עמוקה. עיני, קצינה בדרגת רב-סרן, בת 37 מחולון, שמה לב לפתע שמבין כ-50 האנשים שנכחו בחדר, היו רק שתי נשים – היא וקצינה נוספת. "שאלתי את עצמי, איפה כל הנשים שממלאות תפקידי תקשוב באזרחות?" היא מספרת. "למה הן לא כאן? הרגשתי בחסרונן בחדר".

 

>> תאהבו אותנו גם בפייסבוק

 

עוד בערוץ אנשים:

 

 

אמנם, בעשור האחרון צה"ל פועל הרבה כדי לקדם נשים בתפקידים טכנולוגיים, אבל אין ספק ששתי נשים מתוך 50 איש הן יחס קיצוני, ורס"ן עיני היא הראשונה שמודה בכך. "יש לנו עוד עבודה רבה", היא אומרת, "וצריך להמשיך לעבוד כדי לשנות את המגמה". היא עצמה עובדת קשה במיוחד, שכן בנוסף לתפקידיה הצבאיים הרבים והמגוונים, יש לה תפקיד קשה גם בבית – אמא לשישה ילדים.

 

הכירו תוכניתן שמשרת בחיל התקשוב:

 

 

 

מדברים בבית על באר שבע

 

רס"ן עיני גדלה במשפחה דתית בתל אביב, ועם סיום לימודיה התיכוניים השתלבה במסלול הקדם-צבאי בתחום התכנות. מיד לאחר סיום המסלול יצאה לקצונה, ובמקביל להתקדמותה בצה"ל למדה לתואר ראשון במדעי המחשב במכללת תל אביב-יפו. כיום היא הקצינה האחראית על תחום התקשוב במרכז הספקה אחוד של צה"ל - פרויקט העוסק בהקמת מרכז לוגיסטי מטכ"לי שיאחד מספר מרכזים לוגיסטיים, ושאבן הפינה שלו הונחה לפני שנתיים (ראו סרטון בהמשך). במקביל לכך, היא השתתפה בהקמתו של ענף קריית התקשוב, העוסק בהעברת הבסיסים של החיל ממספר אזורים בארץ לבסיס אחד בבאר שבע, סמוך לאוניברסיטת בן גוריון. עיני לא רק השתתפה בהקמת הענף: בקרוב היא תתחיל לפקד עליו.

 

"התפקיד מאופיין בניהול מתקדם של מגה-פרויקטים", היא אומרת. "המעבר לנגב הוא פרויקט עתיר טכנולוגיות תקשוביות, ובהתאם גם עתיר תקציב, והוא מאפשר לי ללמוד תחומים חדשים ולהעמיק את הידע שלי בשלל נושאים, כמו עבודה מול זכיינים ועבודה מול אגף התכנון. זה הרחיב מאוד את עולמות התוכן שלי. אנחנו הולכים לממש את כל החזון הדיגיטלי של צה"ל".

 

לדבריה, היא מעולם לא הרגישה קרועה בין המחויבויות בבסיס לבין אלה שבבית, כך שהעומס שהתפקיד החדש מחייב, לא מפחיד אותה. "הילדים שלי יודעים שאמא שלהם עושה כל שביכולתה כדי לאזן בין הבית לקריירה הצבאית", היא אומרת. "עד כה, נראה לי שאני עושה את זה בהצלחה רבה, ואני מאמינה שאמשיך כך. ברור שיש רגעים שצד מסוים דורש יותר קשב, וצריך לאזן את זה, אבל אני כבר כמעט 20 שנה בצבא, ובעזרת השם, זה הסתדר עד עכשיו".

 

הילדים מודעים לסיבה שבגללה את מבלה לאחרונה הרבה על ציר חולון-באר שבע?

"אני לא יודעת אם הם לגמרי מבינים, אבל הם שומעים בבית הרבה את השם באר שבע, ומסיקים שיש שם התרחשות משמעותית".

 

מהו מרכז הספקה אחוד? צפו:

 

 

להקים בסיס מאפס

 

במסגרת מעבר צה"ל לדרום יפנו הצבא ומשרד הביטחון בסיסים שלהם באזורים שונים בארץ לטובת דיור, ובמקומם ייבנו בסיסים חדשים בארבעה מוקדים בנגב. ב-2010 עבר בסיס התובלה של חיל האוויר מנתב"ג לנבטים, ולאחרונה כמעט הסתיים אכלוסה של עיר הבה"דים בצומת הנגב, שבה פועלים עכשיו רוב בסיסי ההדרכה של צה"ל. קריית התקשוב, שבה תוקם לשכתה החדשה של רס"ן עיני, עתידה להתאכלס באלפי משרתים בעוד ארבע-חמש שנים, והיא תמלא את מקומם של בסיס השלישות ברמת גן ובסיסים נוספים ברחבי הארץ. "הייתי שם לפני כמה שבועות", מספרת עיני, "וכרגע אפשר לראות את תהליך הקמת המבנה הראשון של יחידת הפיקוח. שאר השטח הוא עדיין חולות ועצים".

 

"תלמידות מספרות שגם היום, ב-2019, המורים מעודדים יותר את הבנים להמשיך למקצועות האלה, וזה חבל. חשוב לנו להכניס בנות למחזור החיים של העולם הטכנולוגי כבר בחטיבת הביניים"

רס"ן עיני נשמעת להוטה במיוחד כשהיא מדברת על הבסיס החדש: היא מרגישה שנעשית כאן ממש היסטוריה. "אנחנו הולכים להקים בסיס מאפס, וזה ענק", היא מתלהבת. "אנחנו מקבלים קרקע בתולית ומממשים עליה את כל החלומות של חיל התקשוב, עם המערכות הכי מתקדמות וממשקים שעוד לא ראינו. אני נרגשת לבנות את הבית החדש של החיל, למרות העובדה שיש לי המון סנטימנטים לבסיס ברמת גן: בבית הספר למקצועות המחשב שנמצא שם, הכרתי את בעלי. בבסיסים האלה התקיימה גם עשייה מקצועית של הרבה שנים. יחד עם זאת, פנינו קדימה ודרומה, לנגב".

 

בדמיונה של רס"ן עיני היא רואה מעגל חיים שלם סביב הבסיס החדש. "המעגל מתחיל בתלמיד שלומד בדרום, בחטיבת ביניים ובתיכון. אנחנו שואפים להגדיל את האוכלוסייה שתלמד ותבצע בגרות במקצועות טכנולוגיים. עם סיום הלימודים ייכנס התלמיד להכשרה צבאית טכנולוגית אצלנו, ובמקביל יחצה את הגשר לאוניברסיטת בן גוריון ויעשה שם תואר. אחרי השחרור הוא יוכל למצוא את עצמו עובד בגב-ים נגב, חברת הייטק שנמצאת באותו אזור. זה מחזור חיים שלם, שכולו במרחק הליכה".

 

מעניין שאת מדברת על תלמיד, לא על תלמידה.

"אבל אני בהחלט חושבת שבנות יכולות להשתלב במקצועות טכנולוגיים לא פחות מבנים. אני שותפה לפרויקט שנקרא 'מובילוגיות', שבמסגרתו קצינות בכירות וזוטרות מגיעות לבתי ספר ונפגשות עם בנות בכיתות ח' וט' במטרה לעודד אותן לעשות בגרות במקצועות טכנולוגיים. השיח איתן לא פשוט: הן מספרות שגם היום, ב-2019, המורים מעודדים יותר את הבנים להמשיך למקצועות האלה, וזה חבל. חשוב לנו להכניס בנות למחזור החיים של העולם הטכנולוגי כבר בחטיבת הביניים. אותי השירות מאוד מספק, ואני מאחלת שירות כזה לכמה שיותר נשים". 

 

 

     

    לבילאל טאהא אין בעיה לשמור על מתנחלים ולעמוד בקידוש. הקליקו על התמונה:

     

    "אני חי פה, משלם מסים, מכבד את הדגל ואת ההמנון ומשרת בצה"ל". הקליקו על התמונה (צילום: דובר צה"ל)
    "אני חי פה, משלם מסים, מכבד את הדגל ואת ההמנון ומשרת בצה"ל". הקליקו על התמונה (צילום: דובר צה"ל)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד