בצק שֶׁמֵּרִים: לחמניות עם תוספות מיוחדות שיעשו אתכם שמחים

עם שום ופטרוזיליה, במילוי מנגולד ובצל ירוק או בלי שמרים – אבל עם גבינה ועגבניות מיובשות: 3 לחמניות ביתיות שכולם יבקשו שתכינו שוב

Xnet

|

05.03.19 | 09:11

לחמניות שום ופטרוזיליה (צילום: חיה אילונה דר)
לחמניות שום ופטרוזיליה (צילום: חיה אילונה דר)

לחמניות שום ופטרוזיליה / חיה אילונה דר

לחמניות אולטימטיביות לאירוח - כל אחד מהסועדים מוזמן לתלוש לעצמו מאפה מהתבנית. לגרסה פרווה אפשר להמיר את החמאה בשמן ואת החלב במים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

18 לחמניות בתבנית בקוטר 28 ס"מ

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2 ביצים
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 1 כפית מלח

 

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כפית אבקת שום

 

לאפייה

  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום

 

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים 5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

מערבבים בקערית את כל מרכיבי המלית.

מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים במשקל של 50 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ, מורחים במלית וסוגרים שוב לכדור.

מסדרים את הכדורים בתבנית במרווחים. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים מיד ביתרת המלית.

 

  • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

 

לחמניות פריכות במילוי מנגולד ובצל ירוק / ילנה ויינברג

לחמניות ביתיות עם מעטה פריך ומילוי ריחני וחמצמץ.

 

לחמניות פריכות במילוי מנגולד ובצל ירוק (צילום: ילנה ויינברג)
    לחמניות פריכות במילוי מנגולד ובצל ירוק(צילום: ילנה ויינברג)

     

    מרכיבים

    כ-20 מאפים

     

    לבצק

    • כ-3-2 כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
    • 1 כפית סוכר
    • 1 כפית שמרים יבשים
    • 1 כוס מים
    • 1/4 כוס חלב
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כוס שמן

     

    למלית

    • צרור עלי מנגולד
    • צרור בצל ירוק
    • 3-2 כפות שמן זית או שמן אחר שטעים לכם
    • 1 שן שום
    • מיץ סחוט מלימון אחד
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 1 כף סומאק

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים 2 כוסות קמח, את הסוכר ואת השמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את המים והחלב ומערבלים כמה שניות. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש, תוך הוספה הדרגתית של עוד קמח (עד כוס), עד שמתקבל בצק אחיד ומעט רטוב - רצוי לא להוסיף יותר מדי קמח, כי ככל שהבצק רטוב יותר, המאפה יהיה יותר טעים.
    2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    3. בינתיים מכינים את המלית: שוטפים היטב את המנגולד, מייבשים ומפרידים בין החלק הירוק לבין הגבעול (את הגבעולים זורקים - אפשר להשאיר 3-2 גבעולים צעירים לתוספת קראנצ'). קוצצים דק את העלים יחד עם הבצל הירוק. מחממים שמן במחבת יחד עם שן שום מעוכה או קצוצה, תלוי כמה אוהבים טעם של שום. מוסיפים את הבצל והמנגולד ומקפיצים כ-2 דקות, עד לריכוך. תוך כדי הקפצה מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל שחור וסומאק. מניחים בצד להתקרר.
    4. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    5. כשהבצק מוכן, מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים אותו בידיים עד שהאוויר יוצא. משתדלים להוסיף כמה שפחות קמח תוך כדי עבודה. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר של כ- 5 ס"מ.
    6. משטחים את הכדורים בעזרת הידיים או מרדדים אותם במערוך. מניחים בכל עיגול כף מהמלית וסוגרים היטב. מניחים בתבנית, כשהצד של הסגירה פונה כלפי מטה (משאירים רווחים בין הכדורים). אפשר למשוח את הבצק בביצה טרופה או בשמן זית לפני האפייה.
    7. אופים כרבע שעה, עד שהמאפים מזהיבים היטב. מוציאים ואוכלים מיד!

     

    • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

     

     

    לחמניות גבינה מהירות עם עגבניות מיובשות / עידית חייט, "לאשה"

    כמה דקות של עבודה, 20 דקות בתנור – ואפשר ליהנות מלחמניות ביתיות חמות וטריות.

     

    לחמניות גבינה מהירות עם עגבניות מיובשות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
      לחמניות גבינה מהירות עם עגבניות מיובשות(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)

       

      מרכיבים

      17 לחמניות בינוניות

       

      • 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
      • 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
      • 2 ביצים
      • 100 גרם גבינה צהובה מכל סוג שאוהבים, מגוררת גס
      • 250 גרם גבינת פטה מפוררת או 250 גרם גבינה לבנה 9% שומן + 1/2 כפית מלח
      • 2/3 כוס עגבניות מיובשות, מסוננות מהשמן וחתוכות
      • לזיגוג: 1 חלמון + 1 כף מים

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט החלמון והמים, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להשתמש במיקסר עם וו לישה, אם רוצים).
      3. מחלקים את הבצק ל-17 חלקים, יוצרים מכל חלק כדור ומניחים בתבנית.
      4. שמים את החלמון והמים בצלוחית וטורפים. מברישים את הכדורים ואופים 20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
      5. מצננים קצת ומגישים.

       

        ויש גם מתכון ללחמניות חלב רכות במיוחד - לחצו על התמונה

         

          (צילום: חיה אילונה דר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג