
לחמניות חלב רכות (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
9 לחמניות
- 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח לחם
- 6 כפות אבקת חלב (להשיג בחנויות מתמחות)
- 1/4 1 כפיות שמרים טריים
- 3/4 כוס ועוד כף (200 מ"ל) מים פושרים
- 55 גרם חמאה רכה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- לזיגוג: 20 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. שמים את המרכיבים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-9 חתיכות שוות ומרדדים כל אחת מהן למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

(צילום: חיה אילונה דר)
3. מגלגלים כל מלבן מאחת הצלעות הצרות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

(צילום: חיה אילונה דר)
4. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
5. אופים את לחמניות החלב כ-25 דקות, עד שהו מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בחמאה מומסת.

(צילום: חיה אילונה דר)
- עוד מתכונים מעולים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"