מה למרוח לך על הענן?
לחמניות חלב רכות במיוחד

היה שווה לחכות שבוע: לחיה אילונה דר יש בשבילכם דרך מעולה לחזור אל החמץ, עם לחמניות רכות וסופר אווריריות

חיה אילונה דר

|

18.04.17 | 10:32

לחמניות חלב רכות (צילום: חיה אילונה דר)
לחמניות חלב רכות (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

9 לחמניות

 

  • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח לחם
  • 6 כפות אבקת חלב (להשיג בחנויות מתמחות)
  • 1/4 1 כפיות שמרים טריים
  • 3/4 כוס ועוד כף (200 מ"ל) מים פושרים
  • 55 גרם חמאה רכה
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • לזיגוג: 20 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה

1. שמים את המרכיבים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה.

2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-9 חתיכות שוות ומרדדים כל אחת מהן למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

 

 (צילום: חיה אילונה דר)
    (צילום: חיה אילונה דר)

     

    3. מגלגלים כל מלבן מאחת הצלעות הצרות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

     

     (צילום: חיה אילונה דר)
      (צילום: חיה אילונה דר)

       

      4. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.

      5. אופים את לחמניות החלב כ-25 דקות, עד שהו מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בחמאה מומסת.

       

       (צילום: חיה אילונה דר)
        (צילום: חיה אילונה דר)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג