המרקם צרפתי, הטעם הודי:
קרם ברולה מיוחד בטעם צ'אי

דור משה החליט לקחת את הקינוח הצרפתי הקלאסי לטיול בתת-היבשת וקיבל מנה אחרונה נהדרת – עם תיבול ארומטי, אבל עדין מאוד

דור משה

|

02.01.19 | 09:51

קרם ברולה בטעם צ'אי (צילום: דור משה)
קרם ברולה בטעם צ'אי (צילום: דור משה)
צ'אי מסאלה הוא המשקה החם המועדף עלי. החלטתי לשלב את הטעמים העמוקים של התה והתבלינים באחד מהקינוחים האהובים עלי, קרם ברולה, והתוצאה נהדרת! הקרם אמנם מתובל וארומטי - אך בניגוד למשקה המקורי, התבלינים כאן עדינים מאוד, מכיוון שהבישול שלהם בשמנת קצר יחסית.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 5 חלמונים מביצים בגודל L
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל או 1 כפית מחית וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 3 מסמרי ציפורן
  • חתיכת ג'ינג'ר טרי בגודל 1X1 ס"מ
  • 1 תיון של תה ארל גריי
  • 5 תרמילי הל
  • להגשה: סוכר לבן

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-130 מעלות.
  2. שמים את החלמונים בקערה בינונית וטורפים אותם.
  3. שמים בסיר קטן את שאר המרכיבים. מביאים לסף רתיחה, מסירים מהכיריים ומסננים.
  4. יוצקים את השמנת החמה לתוך תערובת החלמונים, לאט ותוך טריפה מתמדת. אם נוצר קצף על פני הבלילה, מסירים אותו בעדינות בעזרת כף.
  5. יוצקים את הבלילה ל-6 כלים חסיני חום ומניחים אותם בתבנית בעלת דפנות גבוהות. יוצקים לתבנית מים רותחים עד למחצית מגובהם של הכלים (או קצת יותר). מעבירים בזהירות לתנור ואופים 35-20 דקות, עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין רוטט מעט במרכז.
  6. מצננים מעט את הקרם, מכסים את הכלים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים וחצי לפחות, לקירור והתייצבות.
  7. ההגשה: מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב גריל. מפזרים על פני כל מנה כפית עד כפית וחצי סוכר בשכבה אחידה. מניחים את הכלים בתבנית בעלת דפנות גבוהות וממלאים את התבנית בקרח. מכניסים את התבנית למדף העליון בתנור לכמה דקות, רק עד שהסוכר נמס והופך לקרמל כהה. מגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

 

    ויש גם מתכון קל במיוחד לקרם ברולה קלאסי. לחצו על התמונה

     

      (צילום: שירן כרמל)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג