חמין בשר מזרח-מערב (צילום: דינה משה)
מרכיבים
6 מנות
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
- 2 כוסות שעועית אדומה
- 1/2 2 כוסות אורז
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1/2 1 כפיות בהרט לקובה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 500 גרם בשר בקר – אני משתמשת בכתף (אפשר להחליף בכרעי עוף)
- 3-2 פרוסות עצם בקר
- 2 גזרים גדולים, פרוסים לטבעות עבות
- 3 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- זרעים מ-2 תרמילי הל
- 3 כפיות מלח גס
- 6 כוסות מים
- ביצים כמספר הסועדים, שטופות
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך לילה. מסננים.
- שוטפים את האורז ומשרים במים במשך 30 דקות. מסננים.
- יוצקים 2 כפות מהשמן לסיר גדול שאפשר להכניס לתנור ומחממים על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הבצל, 1/2 כפית מהבהרט ו-1/2 כפית מהפלפל השחור ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות ומטגנים מכל הצדדים עד להזהבה.
- מוסיפים את השעועית, האורז ושאר המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה (רצוי להניח את הסיר על דסקית פיזור חום) ומבשלים עד שנשארת בסיר כ-1/2 כוס מים בלבד.
- בינתיים מחממים את התנור ל-125 מעלות.
- מסדרים את הביצים על החמין ומכסים שוב. מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים 8 שעות לפחות. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ואם יש צורך מוסיפים 1/2 עד 1 כוס מים.
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
רוצים עוד? קבלו 4 מתכוני חמין נוספים - מטריפוליטאי עד צמחוני. לחצו על התמונה