עוגת שוקולד תפוז הפוכה פרווה (צילום: מירי צדוק)
עוגת שוקולד תפוז הפוכה פרווה / מירי צדוק
עוגה קלה להכנה, רכה ונפלאה. כל מה שצריך זה שתי חבילות שוקולד ושני תפוזים, ואתם מסודרים לשבת.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
תבנית בקוטר 24-23 ס"מ
לפרוסות התפוזים
- 2 תפוזים
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
לעוגה
- 200 גרם שוקולד מריר 60% לפחות
- 3/4 כוס (150 גרם) שמן
- 4 ביצים, מופרדות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים + 3 כפות נוספות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- פרוסות התפוזים: חותכים את התפוזים בקליפתם לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- שמים במחבת רחבה את המים ואבקת הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות התפוזים ומבשלים כ-1/2 3 דקות. הופכים ומבשלים 1/2 3 דקות נוספות. מעבירים את פרוסות התפוזים לתבנית ומסדרים אותם בשכבה אחת.
- העוגה: ממסים יחד, במיקרוגל או בסיר כפול, את השוקולד המריר ו-1/4 כוס מהשמן. מקררים מעט.
- שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-3/4 כוס סוכר קנים ומקציפים כמה דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את 1/2 כוס השמן הנותרת ואת תמצית הווניל ומקציפים עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים לעבד עד להטמעה. עוצרים.
- שוטפים היטב את המקצפים. שמים בקערה נקייה את החלבונים ו-3 כפות סוכר קנים ומקציפים לקצף יציב, אבל לא נוקשה.
- מעבירים מחצית מהקצף לקערת תערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. חוזרים על הפעולה עם יתרת הקצף. מנפים מעל את הקמח ומערבבים בתנועות קיפול רק עד להטמעה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להצטנן מעט, הופכים אותה על צלחת ומחלצים מהתבנית.
- עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"
עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה נעמי בדרי מטבריה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1 תפוז, קלוף, מופרד לפלחים ומגולען
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- חופן אגוזי מלך
- חופן צימוקים
לציפוי
- 2-1 כפות מיץ תפוזים
- 4-3 כפות סוכר דק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים את התפוז במעבד מזון וטוחנים למחית: מוסיפים את הביצים, השמן והסוכר ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית.
- מקמחים מעט את האגוזים והצימוקים ומפזרים על פני העוגה.
- אופים 10, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 35-30 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- הציפוי: מערבבים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על העוגה ומניחים לה להתקשות.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
עוגת תפוזים קלה עם פרג / חיה אילנה דר
עוגה גבוהה, רכה מאוד ועסיסית, שאין צורך להרטיב אותה אחרי האפייה.
מרכיבים
- 1/2 כוס (40 גרם) שקדים טחונים דק + כף נוספת לאיבוק התבנית
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 2 כפות פרג
- 1 כף שומשום
- 3/4 כוס שמן או 150 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 4 ביצים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות.
- משמנים היטב את התבנית ומאבקים בכף שקדים טחונים.
- מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, סוכר הווניל, הקמח, הפרג והשומשום. מערבבים בקערה נפרדת את השמן (או החמאה המומסת), מיץ התפוזים וקליפת התפוז.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 6 דקות, עד לקבלת תפיחה בהירה מאוד.
- מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת החומרים היבשים ואת הנוזלים. מקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים את העוגה היטב, מחלצים מהתבנית ומאבקים באבקת סוכר.
- עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"
עוגת בננה, תפוזים וגזר / דפנה אוסטר מיכאל
כל אחד מהם הוא בסיס נהדר בפני עצמו למאפה, אז ברור שכאשר מצרפים בננה, גזר ותפוז מקבלים עוגה בחושה עסיסית במיוחד. והכל בקערה אחת - ובלי מיקסר.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 21-20 ס"מ
- 2 ביצים
- 1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- 1 גזר קטן מגורד דק
- 2 בננות קטנות מעוכות
- 1 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- קורט ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק
- 1 כוס + 1 כף גדושה (150 גרם) קמח תופח
- לזיגוג: מעט סירופ מייפל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט עם מטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
- מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פני העוגה.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
ויש גם שתי עוגות תפוחים בחושות יוצאות מהכלל - לחצו על התמונה