מתכונים בטוחים לעוגות תפוחים: שתי בחושות מעולות וקלות להכנה

כדי למצוא עוגת תפוחים בחושה מושלמת ענת צרפתי לא התעצלה, נברה במתכונים מכל העולם – וחזרה עם גרסאות מנצחות מאיטליה ודנמרק (שהופכות בקלות לפרווה)

ענת צרפתי

|

28.08.18 | 20:58

עוגת תפוחים בחושה מאיטליה (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)
עוגת תפוחים בחושה מאיטליה (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)
עוגת תפוחים בחושה מדנמרק (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)
עוגת תפוחים בחושה מדנמרק (צילום: אפיק גבאי, כלים: נעם רוזנברג)

עוגת תפוחים בחושה מאיטליה (ciambella)

עוגה בחושה מרשימה וקלה להכנה. באופן מסורתי היא נאפית בתבנית "סיר פלא" עם חור במרכזה, אשר מקנה לה את שמה - שפירושו באיטלקית "דונאט".

 

אני מכנה אותה עוגת "אפה וסע", כי נוח מאוד לאפות אותה בכל תבנית חד-פעמית עם "ארובה", לארוז בצלופן ולהעניק כמתנה למארחים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית טבעתית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 100 גרם חמאה מומסת, צוננת - או 1/3 כוס + 3 כפות (90 גרם - 100 מ"ל) שמן צמחי
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח תופח
  • 1 כף מחוקה קינמון טחון
  • 2 תפוחים בינוניים מזן פינק ליידי, חרמון או גאלה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב (או חלב סויה/שקדים לגרסה פרווה)
  • 1 כף (12 גרם) סוכר דמררה
  • לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים כדי להיפטר מעודפי קמח.
  2. חותכים את החמאה לקוביות. מחממים במיקרוגל 20 שניות, בוחשים, וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
  3. מערבבים היטב בכף את הקמח עם הקינמון ומניחים בצד.
  4. קולפים ומגלענים את התפוחים. חותכים אותם לרבעים, ופורסים כל רבע לאורכו לפרוסות בעובי של 3 מ"מ. מעבירים לקערה 12 מהפרוסות, מוסיפים כף מיץ לימון ומערבבים היטב.
  5. חותכים את שאר הפרוסות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ומעבירים לקערה נפרדת. מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  6. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה כ-30 שניות. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים 10 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה. עוצרים.
  7. מחליפים את המקצף בוו הגיטרה (או לחלופין, ממשיכים לעבוד עם מרית) ומפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר. מוסיפים לקציפת הביצים לסירוגין את הקמח (1/3 כמות בכל פעם) ואת החלב (מחצית מהכמות בכל פעם). מיד כשמתקבלת בלילה אחידה מוסיפים את החמאה המומסת (או את השמן) בזרם דק ולאחר מכן את קוביות התפוחים. מעבדים עוד כמה שניות, רק עד שהבלילה אחידה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מניחים על הבלילה את 12 פרוסות התפוחים במרווחים שווים, כשכל פרוסה ניצבת במאונך כשצדה הקמור פונה כלפי מעלה ומחציתה שקועה בבלילה.
  9. מפזרים על העוגה את סוכר הדמררה באופן אחיד.
  10. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. לאחר שהעוגה התקררה מפזרים עליה אבקת סוכר.

 

  • איך שומרים? כשבוע, בכלי סגור במקרר. מוציאים מהקירור שעה לפני ההגשה.

 

עוגת תפוחים בחושה מאיטליה (צילום: אפיק גבאי)
    עוגת תפוחים בחושה מאיטליה(צילום: אפיק גבאי)

     

    עוגת תפוחים בחושה מדנמרק (Æblekage)

    עוגה רכה, נימוחה וקלה להכנה, המשובצת בשתי שכבות של פרוסות תפוחים – במרכזה ועל פניה.

     

    מרכיבים

    תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק בגודל 13X28 ס"מ

     

    • 450 גרם (3 יחידות) תפוחים מסוג פינק ליידי, חרמון או גאלה
    • 1 כף מיץ לימון
    • 1 כוס + 1 כף (210 גרם) סוכר לבן
    • 1 כף (15 גרם) קינמון
    • 175 גרם חמאה רכה (או מרגרינה) 
    • 3 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר 
    • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח תופח

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים כדי להיפטר מעודפי קמח.
    2. קולפים ומגלענים את התפוחים. חותכים אותם לרבעים, ופורסים כל רבע לאורכו לפרוסות דקות ככל האפשר. מעבירים את הפרוסות לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
    3. שמים בקערית 3 כפות (35 גרם) מהסוכר ואת הקינמון ומערבבים. שומרים בצד.
    4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר לעבוד גם עם מיקסר ידני). שמים בקערת המיקסר את החמאה ומעבדים כדקה במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר, מגבירים למהירות בינונית-גבוהה ומערבלים 3 דקות. עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה עם לקקן. מערבלים 3 דקות נוספות, עוצרים ומנקים את הקערה שוב.
    5. מפעילים שוב את המיקסר ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהביצה הקודמת תיטמע). עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה.
    6. מעבדים עוד כמה שניות ומורידים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    7. יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה ומיישרים.
    8. מסננים את פרוסות התפוחים היטב מהנוזלים, מוסיפים להן את תערובת הקינמון והסוכר ומערבבים היטב. מסדרים מחצית מפרוסות התפוחים על הבלילה שבתבנית בשני מעגלים – הפרוסות צריכות לחפוף זו את זו, כמו רעפים.
    9. מכסים את הפרוסות ביתרת הבלילה ומסדרים עליה את יתרת הפרוסות - גם הן בשני מעגלים חופפים.
    10. אופים כ-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

     

    • איך שומרים? כשבוע, בכלי סגור במקרר. מוציאים מהקירור שעה לפני ההגשה.

     

    _______________________________________________________

     

    ויש גם 5 עוגות דבש מיוחדות מרחבי העולם. לחצו על התמונה

     

      (צילום: דודו אזולאי. הכלים באדיבות "קדם", כפר מל"ל)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (16 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג