למלא את הסוכה במטעמים: שני ממולאים מסורתיים לחג הסוכות

אצל אתי אוכלים קובה כורדי, ואצל סבסטיאן תפודים ממולאים בכבד: אסנת לסטר חיפשה מאכלים משפחתיים לסוכות וחזרה עם מתכונים טעימים

אסנת לסטרפורסם: 20.09.18 10:24
קובה כורדי לסוכות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קובה כורדי לסוכות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קובה כורדי לסוכות

מתכון של אתי לוי מכפר זיתים. אתי מספרת כי אמה הכינה את המנה בכל חג סוכות. בני המשפחה אמצו את המנהג וממשיכים להגיש את הקובה בסוכה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-15 יחידות

 

לבצק
  • 1 כוס בורגול דק
  • 3/4 כוס סולת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות רסק עגבניות

 

למילוי
  • 1/3 כוס שמן
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 300 גרם בשר בקר, קצוץ דק (לא טחון)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון

 

בנוסף
  • שמן לטיגון הקובה

 

אופן ההכנה
  1. הבצק: משרים את הבורגול בהרבה מים במשך 3 שעות לפחות (ועד 24 שעות). מסננים.
  2. מעבירים את הבורגול המסונן לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק. לשים היטב, עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק (אם הבצק יבש מדי מוסיפים בהדרגה מים, כף אחר כף).
  3. המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל יד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, עד שהבשר משחים מעט. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
  4. העיצוב: יוצרים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג. משטחים כל כדור לדסקית בכף היד, מניחים במרכז כפית מהמילוי וסוגרים סביבו את הבצק לכדור. משטחים את הכדור הממולא לדסקית.
  5. מחממים במחבת שמן בעומק 3-2 ס"מ (קצת יותר ממחצית גובה קציצות הקובה). מטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מצד אחד, הופכים ומטגנים עד להזהבה גם את הצד השני.
  6. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

 

 

תפוחי אדמה ממולאים בכבד לסוכות

מתכון של סבסטיאן שימחס מעפולה. סבסטיאן מספר כי ברומניה נהגו רבים לאכול את המנה הזאת בחג הסוכות.

 

תפוחי אדמה ממולאים בכבד לסוכות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תפוחי אדמה ממולאים בכבד לסוכות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
    • 300 גרם כבד עוף
    • מעט מלח
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
    • 1 ביצה קשה, קצוצה דק
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • להגשה: טחינה מוכנה

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
    2. קולפים את תפוחי האדמה ומייבשים. משכיבים אותם, חותכים לאורכם את ה"כיפה" ושומרים בצד. בעזרת כפית יוצרים בכל תפוח אדמה גומה.
    3. מפזרים על הכבדים מעט מלח וקולים אותם מכל הצדדים תחת גריל התנור, עד שהם משנים את צבעם. קוצצים.
    4. מערבבים את הכבד הקצוץ עם הבצל, הביצים המלח והפלפל. ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת ומכסים ב"כיפה" ששמרנו בצד.
    5. עוטפים כל תפוח אדמה בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום ואופים 45 דקות.
    6. מוציאים את תפוחי האדמה מעטיפתם, מניחים בתבנית ואופים כ-10 דקות נוספות, להזהבה.
    7. מגישים עם טחינה.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)