הדובשנית שבסוף התענית: עוגיות עם דבש לשבירת צום יום הכיפורים

אסנת לסטר מגישה שתי עוגיות ששווה לחכות בשבילן לסוף הצום – האחת משדכת דבש לאגוזים והשנייה משלבת אותו (בלי אפייה!) עם פצפוצי אורז, חלבה ושומשום

אסנת לסטרפורסם: 12.09.18 21:18
עוגיות דבש ואגוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגיות דבש ואגוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגיות דבש ואגוזים

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

עוגיות הדבש האלה משתבחות עם הזמן, ולכן כדאי להכין אותן כמה ימים לפני שמתכוונים לאכול אותן.

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 125 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך או פקאן, חצויים

 

אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את החמאה, הסוכר והדבש. מחממים על אש בינונית-נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס. מסירים את הסיר מהכיריים ומצננים מעט.
  2. מוסיפים לסיר את הסודה, הקינמון והציפורן ומערבבים. ממשיכים לערבב ומוסיפים בהדרגה את הקמח והאגוזים. מערבבים עד שמתקבל בצק דביק וקשה למדי.
  3. מרפדים קרש חיתוך בניילון נצמד. מחלקים את הבצק לכמה חלקים שווים ומעצבים כל אחד מהם על גבי הקרש לגליל בקוטר של 5 ס"מ. עוטפים היטב כל נקניק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 24 שעות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
  5. טובלים סכין חדה במים רותחים וחותכים את נקניקי הבצק לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית ושומרים על מרווחים גדולים ביניהן, כי הן יתפשטו באפייה.
  6. אופים כ-8 דקות, עד שעוגיות הדבש מזהיבות. מניחים להן להצטנן לחלוטין בתבנית לפני שמחלצים אותן.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

ללא אפייה

עוגיות דבש עם חלבה, שומשום ופצפוצי אורז

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

עוגיות דבש עם חלבה, שומשום ופצפוצי אורז (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגיות דבש עם חלבה, שומשום ופצפוצי אורז(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 100 גרם חמאה
    • 1 כף אבקת קפה נמס או 1 כף קפה נמס מגורען מומס ב-2-1 כפות מים רותחים
    • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (170 גרם) דבש
    • 1/2 כוס (120 גרם) טחינה גולמית
    • 100 גרם חלבה, מפוררת
    • 1 כוס (200 גרם) שומשום
    • 5 כוסות (150 גרם) פצפוצי אורז

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים מחבת ללא שמן על אש בינונית וקולים בה את השומשום במשך דקות ספורות, תוך ערבוב, עד שהוא מזהיב מעט ומעלה ניחוח נעים. מסירים מהכיריים.
    2. משמנים את התבנית.
    3. בסיר גדול למדי, שיוכל להכיל את פצפוצי האורז והתוספות, שמים את החמאה, הקפה, הסוכר, הדבש והטחינה. מחממים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבלת בלילה אחידה.
    4. מוסיפים את השומשום, החלבה ופצפוצי האורז ומערבבים היטב, עד לאיחוד.
    5. משטחים את התערובת בתבנית, מיישרים ומהדקים היטב (ההידוק חשוב, כי בלעדיו העוגיות יתפרקו).
    6. חותכים לקוביות קטנות ומניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים אותן מהתבנית.
    7. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)