עגבניות ממולאות בגריסים ובשר (צילום: תמר אמור)
עגבניות ממולאות בגריסים ובשר
מרכיבים
9 מנות
- 9 עגבניות בינוניות, זהות בגודלן
למילוי
- 1 כוס גריסי פנינה
- 200 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- אפשרות: 2 כפות צלפים קצוצים דק
- 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/4 כוס מים
- חופן צנוברים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שתכיל את העגבניות הממולאות בדיוק (רצוי שתהיה זו התבנית שבה הן יוגשו).
- המילוי: שמים את גריסי הפנינה בסיר ומוסיפים 1/2 1 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים 12 דקות, עד שהגריסים חצי מוכנים. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מוסיפים לקערת הגריסים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב. מניחים בצד לספיגת טעמים.
- בינתיים קוטמים את חלקן העליון של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות מתוכנן בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות עבות. מוסיפים את תוכנן של העגבניות לקערת המילוי ומערבבים.
- ממלאים את העגבניות ומניחים בתבנית.
- מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי והמים ויוצקים על העגבניות. מפזרים את הצנוברים ומתבלים במלח ובפלפל.
- מכסים את התבנית וצולים בתנור 25-20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות הממולאות משחימות.
- איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד שלב 6 ולשמור במקרר, מכוסה. לפני ההגשה ממשיכים לפי ההוראות שבשלב 7.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
סלק ממולא בבשר טלה ברוטב רימונים
מרכיבים
6 מנות
- 6 סלקים גדולים וזהים בגודלם, רצוי עם גבעולים
למילוי
- 300 גרם בשר בקר טחון
- 100 גרם בשר טלה טחון
- 1 בצל, קצוץ
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס כוסברה, קצוצה
- 1/2 כוס צנוברים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 1/3 כוס רכז רימונים
- 1/4 כוס תרכיז תמרהינדי
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד לספיגת טעמים.
- בינתיים מבשלים את הסלקים (לא קולפים אותם) במים רותחים במשך 30 או יותר, עד לריכוך כמעט מלא.
- קולפים את הסלקים (משאירים את הגבעולים, אם יש). קוטמים את חלקם העליון ושומרים בצד. מרוקנים את הסלקים מתוכנם בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות בעובי של 1 ס"מ.
- ממלאים את הסלקים ומכסים בחלקים העליונים ששמרנו בצד.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים בזהירות את הסלקים, מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך.
- איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד שלב 4 ולשמור את הסלקים הממולאים במקרר, מכוסים. לפני ההגשה ממשיכים לפי ההוראות שבשלב 5.
שוק טלה ממולאת בפריקי ובתפוחים
מרכיבים
10 מנות
- שוק טלה במשקל 4-3 ק"ג (בקשו מהקצב להוציא את העצם ולהכין אותה למילוי)
- 2 תפוחים, חתוכים לשמיניות
- 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), חתוכה לכמה מקטעים
למילוי
- 1 כוס פריקי
- 1 תפוח, מגורר
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסה דק
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1 צרור כוסברה, קצוצה
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
למרינדה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס עלי טימין
- 1/2 כוס עלי רוזמרין
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי המילוי. מניחים את המילוי על שוק הטלה, מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט. מניחים בסיר ומפזרים מסביב את פרוסות התפוחים והכרשה.
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה קטנה ומורחים בה בנדיבות את שוק הטלה הממולאת, התפוחים והכרשה.
- צולים בתנור כ-30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וצולים כשעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך.
- איך מכינים מראש? ממלאים את שוק הטלה ומורחים במרינדה עד יום לפני ההגשה ושומרים במקרר, מכוסה. לפני ההגשה מוסיפים את הירקות וצולים לפי ההוראות שבסעיף 4.
- שפית תמר אמור היא הבעלים של קייטרינג מוטיבו
, בית לאירועים לוקה
וליב - בית שמחות
_______________________________________________________
ויש גם 5 מתכונים מעולים לעוף ממולא! לחצו על התמונה