בואו נאפה לנו חג: עוגות גבינה אפויות ומרשימות לכבוד שבועות

עם שוקולד לבן או פירות העונה, קרמיות או אווריריות: חמש עוגות גבינה טעימות ויפהפיות שייחלצו מהאורחים "וואוו!" – וגם דרישה מיידית לקבל את המתכון

Xnet

|

09.05.18 | 13:47

עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת (צילום: דור משה)
עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת (צילום: דור משה)

עוגת גבינה ושוקולד לבן מושלמת / דור משה

להצמיד לעוגת גבינה אפויה את התואר "מושלמת" זה יומרני מאוד - אבל תסמכו עלי. קודם כל, המראה שלה: השוליים נשארים צחורים וחלקים, וציפוי דק של שמנת חמוצה נותן לה מראה של אמא של שבת. אחר כך באים המרקם והטעם: היא מרגישה כמעט כמו קרם, דחוסה ויציבה, אבל לא כבדה כמו עוגה שתכינו רק מגבינות שמנות. וכאן מגיע הנוקאאוט: יש בה רק מכל אחד של גבינת שמנת! זו פשוט עוגה שתפסה את שתי הציפורים ביד ולא השאירה כלום על העץ.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר 24-22 ס"מ

 

לתחתית

  • 80 גרם חמאה
  • 150 גרם ביסקוויטים

 

למלית הגבינה והשוקולד הלבן

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 225 גרם גבינת שמנת 25%
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים בגודל L

 

לציפוי

  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את דפנותיה בחמאה.
  2. התחתית: ממיסים את החמאה במיקרוגל או על אש נמוכה. טוחנים את הביסקוויטים ומערבבים עם החמאה. מהדקים את התערובת היטב לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא.
  3. המלית: ממיסים בעדינות את השמנת המתוקה עם השוקולד הלבן – במיקרוגל או על אש נמוכה.
  4. מערבבים את הגבינות, השמנת החמוצה, הסוכר והווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את תערובות השוקולד והשמנת ומערבבים עד לאיחוד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה ו-40 דקות, עד שהשוליים יציבים אך המרכז עדיין מעט רוטט כשמזיזים התבנית. העוגה לא צריכה להשחים.
  6. מוציאים את העוגה לתנור ומניחים לה להתקרר במשך חצי שעה.
  7. הציפוי: מחממים שוב את התנור ל-140 מעלות. מערבבים את השמנת והסוכר, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. אופים 10 דקות.
  8. מניחים לעוגה להצטנן במשך כשעה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות לפני שמגישים.

 

 

 

עוגת "סופלה" גבינה אפויה / סיון שטרנבך ורונה קובו

בזכות הביצים המוקצפות, העוגה הזאת נוסקת למרומים, נוחתת בעדינות ומתקפלת לתוך עצמה. אל תוותרו על ציפוי התבנית בסוכר, שהופך את התחתית והשוליים של העוגה לשזופים ופריכים.

 

עוגת "סופלה" גבינה אפויה (צילום: סיון שטרנבך)
    עוגת "סופלה" גבינה אפויה(צילום: סיון שטרנבך)

     

    מרכיבים

    תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 750 גרם גבינת ריקוטה פרסקה או גבינת שמנת (אפשר גם 5%)
    • קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד
    • 6 ביצים, מופרדות
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
    • אבקת סוכר להגשה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים סוכר בתחתית שלה ועל הדפנות. הופכים את התבנית וטופחים עליה, כדי להיפטר מעודפי סוכר.
    2. מערבבים את הגבינה עם קליפת הלימון, החלמונים, המלח ו-1/2 כוס מהסוכר. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
    3. מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להפוך לקצף מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. נוטלים מהקצף כף הגשה גדושה ומערבבים עם בלילת הגבינה. מקפלים את יתרת הקצף לתוך הבלילה.
    4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות (רצוי לסובב את העוגה באמצע זמן האפייה, כדי שתיאפה באופן שווה), עד שפני העוגה אך היא עדיין רוטטת מעט במרכז, וקיסם שננעץ באחד החריצים שבה יוצא עם פירורים לחים.
    5. מניחים לעוגה להתקרר כ-10 דקות. מעבירים סכין מסביב לעוגה, כדי לשחרר אותה מהדפנות ומחלצים אותה מהתבנית. מניחים לעוגה להצטנן לגמרי לפני שמקשטים אותה באבקת סוכר.
    6. מגישים בטמפרטורת החדר או מהמקרר.

     

    • עוד מתכונים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"

     

     

    עוגת סל הביכורים - עוגת גבינה אפויה עם פירות העונה

    מתכון של שף ברק חי חורש, באדיבות מחלבת "טרה".

     

    עוגת סל הביכורים - עוגת גבינה אפויה עם פירות העונה (צילום: רונן מנגן)
      עוגת סל הביכורים - עוגת גבינה אפויה עם פירות העונה(צילום: רונן מנגן)

       

      מרכיבים

      תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

       

      לעוגה

      • 6 ביצים, מופרדות
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1 ק"ג (4 גביעים) גבינה לבנה 9%
      • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
      • 4 כפות קורנפלור
      • 2 כפות קליפת לימון מגוררת

       

      לציפוי

      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
      • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
      • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

       

      לקישוט

      • פירות העונה, פרוסים (למשל, נקטרינות, ענבים, אננס או דובדבנים)

       

      אופן ההכנה

      1. העוגה: מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה.
      2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
      3. מערבבים בקערה נפרדת את שאר מרכיבי העוגה לבלילה אחידה.
      4. מקפלים לתוך הבלילה את קצף החלבונים בכמה סבבים.
      5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-50 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה למשך שעתיים נוספות, בלי לפתוח את הדלת. מוציאים את העוגה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
      6. הציפוי וההגשה: מקציפים יחד את כל מרכיבי הציפוי ומצפים את העוגה. מקשטים בפירות החתוכים ומגישים מיד.

       

       

      עוגת גבינה עם בצק אגוזי לוז פריך / דפנה אוסטר מיכאל

      עוגה טעימה להפליא שנראית כאילו יצאה ממגזין, על אף שההכנה שלה לא מאוד מסובכת.

       

      עוגת גבינה עם בצק אגוזי לוז פריך (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
        עוגת גבינה עם בצק אגוזי לוז פריך(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

         

        מרכיבים

        תבנית קפיצית בקוטר 20-18 ס"מ

         

        לבצק האגוזים הפריך

        • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז
        • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות.
        • 1 חלמון
        • 2-1 כפות שמנת מתוקה או חלב
        • קליפה מגוררת מתפוז או לימון אחד
        • 1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח
        • 3 כפות סוכר

         

        למלית הגבינה

        • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 50 גרם שוקולד לבן
        • 600 גרם (2 גביעים ועוד 1/2 כוס) גבינה לבנה 9%-5%
        • 1 גביע (200 גרם) שמנת של פעם
        • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
        • קליפה מגוררת מתפוז אחד
        • 1 שקית סוכר וניל
        • 2 כפות קורנפלור
        • 4 ביצים

         

        אופן ההכנה

        1. מרפדים מסננת בבד חיתול או במגבת ומניחים בה את הגבינה הלבנה במשך כשעה, להגרת נוזלים.
        2. בינתיים מכינים את הבצק: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הנייר והדפנות.
        3. מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית וקולים אותם כמה דקות בטוסטר אובן, עד שהם מפיצים ניחוח נעים. מצננים, מסירים מהם את הקליפות וטוחנים במעבד מזון לתערובת פירורית לא דקה מדי.
        4. מעבירים את האגוזים הטחונים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים בין כפות הידיים לבצק אחיד. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול גדול, ומרפדים בו את תחתית התבנית ודפנותיה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
        5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הבצק כ-15 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
        6. מלית הגבינה: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה במיקרוגל או בסיר קטן. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס.
        7. מערבבים בקערה גדולה את הגבינה המסוננת, השמנת והסוכר. מוסיפים את קליפת התפוז, סוכר הווניל והקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך ערבוב, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לאיחוד.
        8. יוצקים את בלילת הגבינה לתבנית ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה.
        9. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות לפני שמגישים. לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בפירות יער.

         

        • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

         

         

        עוגת גבינה אפויה עם כתמי פרה שוקולדיים / אינס שילת ינאי

        עוגה חמודה להפליא, שבאופן מפתיע הומצאה ביפן. הכנסתי במתכון כמה שינויים כדי לפשט אותו, אבל התוצאה זהה: עוגה רכה עם כתמי פרה שוקולדיים בתוכה ועל פניה.

         

        עוגת גבינה אפויה עם כתמי פרה שוקולדיים (צילום: אפיק גבאי)
          עוגת גבינה אפויה עם כתמי פרה שוקולדיים(צילום: אפיק גבאי)

           

          מרכיבים

          תבנית בקוטר 26 ס"מ

           

          לגנאש השוקולד

          • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמנת מתוקה
          • 200 גרם שוקולד מריר

           

          לבסיס

          • 1/2 עד 3/4 חבילה (150-100 גרם) בישקוטים
          • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

           

          למלית

          • 200 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה
          • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
          • 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
          • 3 כפות קורנפלור
          • 1 כוס (200 גרם) סוכר
          • 1 כפית תמצית וניל
          • 4 ביצים

           

          אופן ההכנה

          1. הגנאש: שמים את השמנת בסיר ומחממים עד לסף רתיחה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק. מכסים ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות, להתייצבות.
          2. העוגה: מחממים את התנור ל-150 מעלות.
          3. מקציפים יחד את גבינת השמנת (או המסקרפונה), הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים גם את הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו, עד שהן נבלעות בתערובת.
          4. משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ. טובלים את הבישקוטי בחלב ומרפדים בהם את תחתית התבנית בשכבה אחת.
          5. יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הגבינה.
          6. נוטלים 3 כפות מהגנאש, שמים בקערה ושומרים בצד. קורצים מיתרת הגנאש כדורים בעזרת כף. מועכים מעט את הכדורים לצורה אליפטית ומטביעים אותם במקומות שונים בתערובת הגבינה שבתבנית.
          7. יוצקים לתבנית את רוב תערובת הגבינה שנותרה, אבל שומרים ממנה 1/2 כוס.
          8. מערבבים היטב את הגנאש שהעברנו לקערית, כדי לרכך אותו. מוסיפים את 1/2 כוס תערובת החלב ששמרנו ומערבבים היטב, עד שמתקבל קרם אחיד.
          9. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ויוצרים בקצה השקית חור קטן. מזלפים על פני העוגה קווי מתאר בצורת כתכמי פרה וממלאים אותם בתערובת.
          10. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת. אם העוגה משחימה מהר מדי, מורידים את חום התנור ל-140 מעלות.
          11. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עוד כשעה, בלי לפתוח את הדלת.
          12. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-8 שעות לפחות לפני ההגשה.

           

          _______________________________________________________

           

          ויש גם 5 מתכונים מופלאים לעוגות גבינה קרות ומיוחדות - לחצו על התמונה

           

            (צילום: הדס ניצן)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (14 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג