עוגת גבינה קרה עם פירורים

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

  • 7 גרם (1/2 שקית) ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 300 גרם עוגיות חמאה
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מרסקים את העוגיות, מערבבים 2/3 מהפירורים עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית התבנית. שומרים בצד את יתרת הפירורים.
  3. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 20-10 שניות, רק עד שהוא נמס. מצננים מעט ובינתיים מערבבים בקערה את הגבינה, הסוכר, תמצית הווניל והשמנת החמוצה. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב, כדי שייטמע בתערובת באופן אחיד.
  4. מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מעבירים לתבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  5. לפני ההגשה מפזרים על עוגת הגבינה הקרה את הפירורים ששמרנו בצד. פורסים עם סכין חמה ויבשה.

עוגת שיש גבינה-שוקולד

מרכיבים

תבנית בגודל 25X25 ס"מ או 20X30 ס"מ או

לבסיס

  • 300 גרם עוגיות חמאה או עוגיות אחרות שאוהבים
  • 50 גרם חמאה מומסת

לעוגה

  • 1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
  • 500 גרם גבינה 5% במרקם שמנת
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
  • 1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. הבסיס: מרסקים את העוגיות, מערבבים עם החמאה המומסת ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה.
  2. העוגה: ממיסים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות. בינתיים מערבבים את הגבינה, השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
  3. ממיסים את השוקולד עם החלב ואבקת הקקאו במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  4. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 20-10 שניות, רק עד שהוא נמס. מוסיפים מיד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב, כדי שייטמע בה באופן אחיד.
  5. מעבירים כ-1/4 מתערובת הגבינה לקערה נפרדת. מוסיפים לה את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  6. כדי ליצור מראה של שיש, יוצקים את שתי התערובות לתבנית בהדרגה ולסירוגין: בכל פעם מעבירים לתבנית כ-3 כפות מהתערובת הרגילה וככף מתערובת השוקולד. לבסוף מערבבים מעט את התערובות עם קצה סכין או שיפוד עץ.
  7. מנערים בעדינות את התבנית כדי ליישר את העוגה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות, ורצוי ללילה. פורסים עם סכין חדה ויבשה.

קינוח אישי של מוס שוקולד ומוס גבינה-שוקולד לבן

מרכיבים

6 מנות

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • אפשרות: שוקולד מגורר לקישוט

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד המריר עם 1/2 כוס מהשמנת במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  3. מעבירים את תערובת השוקולד לקערה ומוסיפים עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה. מקציפים עד שמתקבל מוס תפוח ובהיר.
  4. מעבירים את המוס לכלים בעזרת כף או שק זילוף (המוס צריך להגיע עד למחצית מגובה הכלים או קצת פחות). מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  5. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הסוכר ותמצית הווניל.
  6. ממיסים את השוקולד הלבן כמתואר בסעיף 1.
  7. מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה.
  8. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את הקצפת. יוצקים לכוסות בעזרת כף או שק זילוף מעל מוס השוקולד. מיישרים, מכסים ומצננים שעתיים לפחות.
  9. לפני ההגשה אפשר לקשט כל מנה במעט שוקולד מגורר.

מוס גבינה עם טופי שקדים

מרכיבים

6 מנות אישיות

לרוטב הטופי

  • 80 גרם חמאה
  • 1 כוס לא דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים פרוסים או גרוסים

למוס

  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה

רוטב הטופי

  1. שמים בסיר קטן את החמאה, הסוכר החום, המלח והווניל. מחממים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת. מנמיכים את האש למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה (זהירות, התערובת עלולה לבעבע ולהתיז). מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.
  2. מורידים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים. מצננים מעט ויוצקים לכל כלי הגשה כף מהרוטב. שומרים את יתרת הרוטב בטמפרטורת החדר.

מוס הגבינה

  1. שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה והסוכר. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס, פחות או יותר.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.
  3. מעבירים את המוס לכלי ההגשה בעזרת כף או שק זילוף. מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה, להתייצבות.
  4. מוסיפים לכל כוס 3-2 כפות רוטב טופי. מכסים ומחזירים למקרר ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
  5. לפני ההגשה אפשר לקשט את מוס הגבינה בשקדים פרוסים וקלויים.

עוגת ריקוטה ופירות יער

מרכיבים

תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

למחית פירות היער

  • 200 גרם (כ-2 כוסות) פירות יער, טריים או קפואים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

לתחתית

  • 200 גרם עוגיות חמאה
  • 80 גרם חמאה מומסת

לעוגה

  • 1/2 שקית (7 גרם) ג'לטין
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט

  • חופן פירות יער, טריים או קפואים שהופשרו

אופן ההכנה

  1. פירות היער: שמים בסיר קטן את הפירות, הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית. מצננים מעט, טוחנים במעבד מזון ומסננים. מקררים לטמפרטורת החדר.
  2. תחתית העוגה: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. טוחנים את העוגיות ומערבבים עם החמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים.
  3. העוגה: מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות. מחממים את הג'לטין במיקרוגל 20-10 שניות, רק עד שהוא נמס.
  4. שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, הסוכר, הווניל ומחית פירות היער. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים לתבנית ומיישרים. מכסים בניילון נצמד ומקררים שלוש שעות לפחות.
  6. לפני ההגשה מעטרים את העוגה בפירות יער.