פיצה צבעונית ובריאה יותר (צילום: ליאורה חוברה)
מרכיבים
2 פיצות בינוניות / 16 מנות (170-150 קלוריות למנה, תלוי בסוג הירקות והתוספות שבחרתם)
לבצק
- 1 כפית סוכר
- 3/4 2 כוסות (660 מ"ל) מים פושרים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 550 גרם קמח ללא גלוטן
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
לציפוי
- 1 כוס רוטב עגבניות
- ירקות לפי בחירתכם: עגבניות, שרי, קוביות חצילים, קישוא או דלעת שבושלו קלות עד ריכוך, או כל ירק אחר שאתם אוהבים
- 200 גרם גבינת ריקוטה 5% או ריקוטה פרסקה 9% או צפתית 5%
לקישוט:
- עלי בזיליקום
- נבטי אלפלפה
- זיתים חתוכים
אופן הכנה
- הבצק: מערבבים יחד בקערת המערבל את הסוכר, המים והשמרים. מוסיפים את הקמח ומתחילים לעבד. תוך כדי עיבוד מוסיפים את השמן ואת המלח ולשים 10-8 עד שהבצק גמיש וריחני. אפשר להכין את הבצק בתוכנית מתאימה במכונת לחם - אז מדלגים לשלב 3.
- מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים 60-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשני חלקים, לשים כל אחד מהם בנפרד ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- מרפדים תבניות בנייר אפייה.
- לוקחים מחצית מהבצק, לשים אותו כמה דקות (אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח) ומרדדים אותו לעלה בעובי מועדף. שימו לב, הבצק מכפיל את עוביו במהלך האפייה.
- מעבירים את עלה הבצק לנייר האפייה. יוצקים עליו מחצית מהרוטב ומסדרים עליו מחצית הירקות והגבינה. מכינים כך גם את הפיצה השנייה. מכניסים את הפיצה לתנור קר ורק אז מחממים אותו ל-180 מעלות.
- אופים עד שהפיצה ושוליה מזהיבים. מוצאים, מקשטים, פורסים ומגישים מיד.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
--------------------------------
מחפשים מאפה נוסף ללא גלוטן? נסו לחם או פשטידה של ליאורה