שלוש עוגות נטולות קמח ומוצרי חלב לקינוח סעודת החג וגם לחול המועד

מחפשים קינוח פרווה כשר לסיום הארוחה? זה יכול להיות תיק רציני. איזה מזל שהודליה כצמן הגיעה עם מתכונים פשוטים לעוגות קוקוס שיתאימו לכולם

הודליה כצמן

|

22.03.18 | 11:50

נטולות גלוטן ומושלמות לשולחן החג ולחול המועד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
נטולות גלוטן ומושלמות לשולחן החג ולחול המועד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

קאפקייקס שוקולד מקמח קוקוס עם קרם קוקוס טבעוני משגע

 

מרכיבים

10 קאפקייקס

 

לעוגה:

  • 1/4 כוס קמח קוקוס
  • 1/4 כוס קקאו איכותי
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 3 ביצים
  • 1/8 כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל

 

לקרם קוקוס:

  • 2 פחיות קרם קוקוס 20% שומן לפחות, מצוננות 3 ימים במקרר
  • 1/8 כוס אבקת קקאו איכותית
  • 2 כפות סירופ אגבה או סירופ מייפל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס פתיתי קוקוס דקים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות
  2. העוגה: מערבבים את כל המרכיבים היבשים בתוך קערת מיקסר.
  3. טורפים את הביצים עם הסירופ ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים היטב.
  4. ממלאים את התבניות בבלילה עד 3/4 מגובהן.
  5. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא נקי. מצננים בצד.
  6. הקרם: פותחים את פחיות של קרם הקוקוס מלמטה ומנקזים את הנוזל לקערה. במים האלה אפשר להשתמש לשדרוג דייסות או מאפים. מוציאים את הקרם המוצק לקערת המיקסר.
  7. מוסיפים את אבקת הקקאו, הלימון והווניל לקערת המיקסר וטורפים כדקה, לתערובת אחידה.
  8. ממיסים את השוקולד בעדינות ומניחים לו להצטנן מעט. יוצקים אותו לתוך הקרם ומוסיפים מיד את פתיתי הקוקוס. מערבבים עם כף עץ ומניחים לשעתיים במקרר לייצוב.
  9. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומקשטים את העוגות. אפשר לפרוס את העוגות לרוחב ולמלא אותן בקרם גם מבפנים. 

 

 

קאפקייקס שוקולד מקמח קוקוס עם קרם קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    קאפקייקס שוקולד מקמח קוקוס עם קרם קוקוס(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

    עוגת שקדים וקוקוס עם קרם קוקוס עם שוקולד לבן

     

    מרכיבים

    עוגה אחת בקוטר 20 ס"מ

     

    לעוגה:

    • 10 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות מיץ לימון טרי

    • קליפה מגורדת מלימון אחד קטן
    • 2 כפות דבש
    •  1/2 1 כוסות קמח שקדים

    • 1/3 כוס קמח קוקוס
    • 1/2 כפית אבקת אפיה
    • 1 כף סוכר חום או כל סוכר אחר שמעדיפים

     

    לקרם הקוקוס:

    • 2 פחיות קרם קוקוס 20% שומן לפחות, מצוננות 3 ימים במקרר
    • 200 גרם שוקולד לבן

     

    לקישוט:

    • קוקוס טחון
    • קליפה מגורדת מלימון 
    • פקאנים קלויים קצוצים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.
    2. העוגה: מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
    3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הווניל, מיץ הלימון והקליפה המגורדת והדבש ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
    4. מוסיפים את הקמחים ואת אבקת האפייה, מערבבים היטב ומניחים בצד.
    5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, עד שמתקבל קצף לבן ונוקשה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
    6. לוקחים 3-2 כפות מתערובת החלמונים ומקפלים אותה לתוך החלבונים בעזרת כף עץ. מוסיפים חצי מתערובת החלבונים ומקפלים שוב בתנועות עדינות, עד לאיחוד. מוסיפים את השאר ומאחדים את קצף החלבונים לתערובת בתנועות קיפול עדינות לתערובת בהירה ותפוחה.
    7. מחלקים את התערובת בין שתי תבניות ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
    8. הקרם: פותחים את פחיות הקרם של הקוקוס בתחתית, מנקזים את הנוזלים (אפשר לשמור אותם לשימושים שונים). מעבירים את המוצקים לקערה.
    9. ממיסים בעדינות את השוקולד הלבן ומניחים לו להצטנן מעט (אך עליו עדיין להישאר נוזלי). מאחדים את קרם הקוקוס עם השוקולד הלבן לתערובת אחידה ומניחים במקרר.
    10. כאשר העוגות התקררו לחלוטין, מורחים על אחת מהן מחצית מכמות הקרם. מפזרים פקאנים קצוצים ואת קליפת הלימון המגורדת. מכסים בעוגה השנייה ומצפים אותה במחצית הקרם השנייה. מפזרים קוקוס, פקאנים וקליפת לימון מגורדת לקישוט. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה.

     

    עוגה שקדים עם קרם קוקוס שוקולד לבן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      עוגה שקדים עם קרם קוקוס שוקולד לבן(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

      עוגת קוקוס, קינמון וחמאת בוטנים

       

      מרכיבים

      • 1/2 כוס קמח קוקוס מנופה
      • 1/2 כפית אבקת אפיה
      • קורט מלח
      • 1 כף קינמון טחון
      • 5 ביצים
      • 1/2 כוס שמן שמעדיפים (בוטנים, שקדים, זרעי ענבים, קוקוס)
      • 1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, אורז, שיבולת שועל, קינואה, אגוזי לוז, קוקוס)
      • 1/4 כוס סירופ מייפל או סירופ אגבה או דבש
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1/2 כוס שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו, קצוץ גס
      • 1/2 כוס שבבי חמאת בוטנים (לא חייבים)

       

      • חמאת בוטנים טבעית 100% לא ממותקת (למריחה מעל)

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. מערבבים בקערה את קמח הקוקוס, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
      3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים. מוסיפים את השמן, החלב הצמחי, המייפל, הווניל וטורפים לתערובת אחידה.
      4. מאחדים יחד את החומרים היבשים והרטובים.
      5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת שבבי חמאת הבוטנים (אם משתמשים) ומערבבים עד לפיזור.
      6. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להצטנן. ומורחים את חמאת הבוטנים מעל.

       

      עוגת קוקוס, קינמון וחמאת בוטנים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
        עוגת קוקוס, קינמון וחמאת בוטנים(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

         

        לא מצאתם את העוגה לשולחן החג שלכם? בטוח תמצאו אותה בבלוג הנפלא של הודליה

        -------------------------------------

         

        מפנקים את המשפחה בפסח עם פנקייקס נטולי חמץ

         

        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג