גם בפסח: לפנקק, לפנקק לפנקק!
4 מתכונים לפנקייקס נטולי גלוטן

אם אין קמח רגיל - קחו קמח תפוחי אדמה, אורז, קינואה או קוקוס, ערבבו, טגנו ותהיה לכם ארוחת בוקר נפלאה לתפארת חול המועד

הודליה כצמן

|

10.04.17 | 12:49

פנקייקס קינואה (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
פנקייקס קינואה (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

פנקייקס קינואה

אם אתם בעניין פנקייקס שמנמנים, כדאי שתצטיידו במחבת מיוחדת לפנקייקס, כך תוכלו למלא את השקעים והפנקייקס יצאו עבים. אם אין לכם מחבת מיוחדת, התוצאה תהיה דקה יותר אך טעימה לא פחות. חייבים תוספות? לכו על דבש או פירות יער.

 

מרכיבים

12-10 פנקייקס קטנים

 

  • 1/2 1 כוסות קמח קינואה
  • 1/2 1כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס חלב שקדים / חלב אורז / חלב שיבולת שועל
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 170 גרם יוגורט עזים
  • 2 כפות סירופ אגבה / סירופ מייפל / דבש נוזלי
  • מעט שמן לשימון המחבת

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  2. בקערה נפרדת, טורפים היטב את הביצה. מוסיפים את חלב השקדים, הווניל, היוגורט והסירופ. מערבבים היטב לבלילה אחידה.
  3. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתוך תערובת הרטובה תוך כדי בחישה. מערבבים לבלילה נוזלית, ללא גושים.
  4. מחממים ומשמנים את המחבת במגבת נייר טבולה במעט שמן.
  5. יוצקים את הבלילה על המחבת החמה ומטגנים כ-2 דקות עד שהצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים דקה נוספת מהצד השני. מוציאים מהמחבת ועורמים אחד על השני בצלחת. מגישים חם.

 

פנקייקס קינואה (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
    פנקייקס קינואה(צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

     

    פנקייקס מקמח אורז ללא גלוטן

    גם את הפנקייקס האלה כדאי להכין במחבת ייעודית, שכן הבלילה יוצאת מאוד נוזלית. אם אין לכם מחבת כזאת, תוכלו להכין פנקייקס טעימים בכל זאת, אך הם ייצאו דקים. המתפנקים יכולים להוסיף לבלילה המוכנה (בסוף שלב 3) אוכמניות או אגוזים קצוצים וגם לזלף בסוף מעט דבש או ריבה מלמעלה.

     

    מרכיבים

    12-10 פנקייקס קטנים

     

    • 1 ביצה
    • 3/4 כוס חלב סויה / חלב אורז
    • 2 כפות שמן זרעי ענבים או כל שמן אחר שמעדיפים
    • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
    • 1 כף סירופ אגבה או סירופ מייפל
    • 1 כוס קמח אורז מלא
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • מעט שמן לשימון המחבת

     

    אופן ההכנה

    1. טורפים יחד את הביצה, החלב, השמן, הווניל והסירופ לבלילה אחידה.
    2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
    3. מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה לתוך הבלילה הנוזלית, תוך כדי בחישה מתמדת למניעת גושים.
    4. מחממים מחבת שקעים ומשמנים אותה במגבת נייר טבולה במעט שמן. יוצקים את הבלילה ומטגנים דקה-דקה וחצי על אש קטנה-בינונית, עד שהשכבה העליונה נראית כמעט מוכנה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת.
    5. מגישים מייד או שומרים בטוסטר אובן שחומם מראש.

     

    פנקייקס מקמח אורז (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
      פנקייקס מקמח אורז(צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

       

      פנקייקס קקאו מקמח קוקוס

       

      מרכיבים

      12-10 פנקייקס קטנים

       

      לריבה

      • 1 כוס פטל קפוא
      • 2 כפות זרעי צ'יה
      • 1 כף סירופ מייפל

       

      לפנקייקס

      • 4 ביצים
      • 2 בננות בשלות, מעוכות
      • 2 כפות חלב קוקוס או משקה שקדים
      • 2 כפות ממרח שקדים
      • 2 כפיות סירופ מייפל
      • 4 כפות קמח קוקוס
      • 2 כפות + 2 כפיות אבקת קקאו
      • 1/2 כפית אבקת אפיה
      • 1 כפית שמן קוקוס, או שמן אחר שאוהבים (לטיגון)

       

      לקישוט

      שוקולד מריר בטעם פטל, קצוץ

       

      אופן ההכנה

      1. הריבה: מכינים את הריבה כשעתיים לפני הכנת הפנקייקס. מפשירים את הפטל ומועכים במזלג. מוסיפים את הצ'יה ואת הסירופ ומערבבים. מניחים במקרר למשך שעתיים.
      2. הפנקייקס: טורפים היטב את הביצים. מוסיפים את הבננות, חלב הקוקוס, ממרח השקדים וסירופ המייפל ומערבבים היטב.
      3. מוסיפים את קמח הקוקוס, אבקת הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה.
      4. מחממים את המחבת ומשמנים אותה במעט שמן. כדאי לחמם כפית שמן קוקוס, לטבול בו מגבת נייר ולשמן את המחבת.
      5. יוצקים את הבלילה בצורת פנקייקס, מטגנים 1-2 דקות והופכים אותם. מטגנים דקה נוספת ומוציאים אותם מהמחבת. עורמים את הפנקייקס אחד על השני כדי שלא יתקררו.
      6. מקשטים בריבת פטל ומעט שוקולד קצוץ מעל ומגישים חם.

       

      פנקייקס קקאו מקמח קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
        פנקייקס קקאו מקמח קוקוס(צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

         

        פנקייקס ערמונים ללא גלוטן

         

        מרכיבים

        12-10 פנקייקס קטנים

         

        • 100 גרם ערמונים בוואקום
        • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
        • 1 כף זרעי צ'יה
        • 1 כפית אבקת אפיה
        • 1/2 כפית סודה לשתיה
        • 1 כפית חומץ תפוחים
        • 1 כף סירופ מייפל
        • 1/2 1 כוסות חלב שקדים / כל אגוז אחר (עדיף חלב ביתי)
        • 1 כפית שמן בוטנים או כל שמן אחר שמעדיפים

         

        אופן ההכנה

        1. מעבדים את כל המרכיבים, למעט כפית שמן, במעבד מזון במשך כחצי דקה, עד שנוצרת בלילה אחידה.
        2. מחממים את המחבת ומשמנים אותה במעט שמן. כדאי לטבול מגבת נייר במעט שמן ולשמן בו את המחבת.
        3. יוצקים את הבלילה במחבת החמה בצורת פנקייקס קטנים, מטגנים במשך 1-2 דקות, עד שרואים בועות והקצוות נראים מוכנים. הופכים ומטגנים דקה נוספת. מוציאים מהמחבת ועורמים את הפנקייקס אחד על השני, כדי שלא יתקררו. מגישים חם.

         

        פנקייקס ערמונים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
          פנקייקס ערמונים(צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

           

          הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר פרווה
          ללא גלוטן
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג