חביתת קישואים מקושקשת (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת קישואים מקושקשת
מתכון של דב קרדו.
מרכיבים
כ-4 מנות
- 6-5 קישואים
- 1 כף מלח גס
- כ-1/2 כוס שמן
- מלח
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 4 ביצים
אופן ההכנה
- מגררים את הקישואים בקליפתם במגררת גסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ולשים היטב. ממתינים כ-10 דקות.
- מעבירים את הקישואים למסננת ומניחים להם להגיר נוזלים כ-10 דקות. סוחטים היטב משאריות נוזלים.
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הקישואים, תוך ערבוב, עד שהם מתחילים להידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 8-6 דקות נוספות, תוך ערבוב וגירוד תחתית הסיר.
- מוסיפים את הביצים ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהן מוכנות. מגישים חם או קר.
שקשוקה עם קישואים
מתכון של ורד זוהר מיקנעם.
מרכיבים
- 5-4 מנות
- 5 קישואים גדולים למדי
- 1 חציל
- 1/4 כוס שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- 180 גרם (3/4 כוס) רסק עגבניות מעורבב עם 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 5-4 ביצים (כמספר הסועדים)
אופן ההכנה
- קולפים את הקישואים וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-1.5 ס"מ. חותכים גם את החציל לקוביות בגודל דומה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הקישואים והחצילים, ומטגנים יחד עד הזהבה.
- מוסיפים את רסק העגבניות המדולל ואת התבלינים, ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.
- יוצרים גומות בתבשיל בעזרת כף עץ. מטפטפים בכל גומה קצת שמן זית ושוברים לתוכה ביצה.
- מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהביצים מוכנות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע