סדר לפי הספר: קלאסיקות של פסח ששווה להשקיע ולהכין במקום לקנות

קניידלך, חזרת, כבד קצוץ – וגם כופתאות אגוזים מפתיעות למרק: אסנת לסטר עם מתכונים קלים וטעימים לדברים הקטנים שתמיד מחכים לנו על שולחן החג

אסנת לסטרפורסם: 22.03.18 10:17
כופתאות אגוזים למרק עוף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כופתאות אגוזים למרק עוף (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

כופתאות אגוזים למרק עוף

תחליף טעים להפליא לקניידלך המסורתיים. מתכון של אנה תם מקצרין.

 

מרכיבים

כ-24 יחידות

 

  • 250 גרם עוף מבושל, חתוך
  • 250 גרם אגוזי פקאן או מלך
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. טוחנים יחד במעבד מזון את העוף והאגוזים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצים ולשים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ולשים שוב לתערובת אחידה, המזכירה במרקמה תערובת לקציצות.
  3. יוצרים מהתערובת כופתאות עגולות בגודל פינג פונג.
  4. מבשלים את הכופתאות במרק, ולאחר שהן מתחילות לצוף מבשלים דקה נוספת ומוציאים עם כף מחוררת. מחזירים למרק בזמן ההגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן 

 

חזרת ביתית

מדי שנה אני קונה וטועמת את כל מוצרי החזרת המוכנים, ותמיד אני מוצאת אחד טעים - אבל זו שמכינים בבית הכי טעימה, ולו רק בגלל העובדה שאפשר להכין אותה בדרגת החריפות שאנחנו אוהבים. ואני אוהבת חריפות בדרגה שאי אפשר לקנות.

 

את מידת החריפות בחזרת קובעים שני גורמים. הראשון הוא היחס בין כמות שורש החזרת לכמות הסלק: ככל שמוסיפים למתכון יותר סלק כך פוחתת החריפות. הגורם השני שמשפיע על מידת החריפות הוא הזמן: ככל שהזמן עובר חריפות החזרת פוחתת.

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

חזרת ביתית (צילום: אסנת לסטר)
    חזרת ביתית(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 200 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס דחוסה) שורש חזרת מקולף ומגורר
    • 800 גרם (1/3 3 כוסות דחוסות) סלק מבושל, מקולף ומגורר
    • 3/4 כוס חומץ טבעי
    • 1/4 כוס מיץ לימון
    • 4 כפות סוכר
    • 1 כף מלח

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל המרכיבים.
    2. טועמים ומתקנים תיבול.
    3. מאחסנים בצנצנות נקיות וסגורות הרמטית.

     

     

    קניידלך אווריריים

    מתכון של אסתר בכר מנתניה.

     

    קניידלך אווריריים (צילום: אסנת לסטר)
      קניידלך אווריריים(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      12-10 קניידלך

       

      • 6 ביצים, מופרדות לחלבונים וחלמונים
      • 1/2 כוס שמן
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
      • 300 גרם (1/3 2 כוסות) קמח מצה
      • 1/4 1 כוסות מי סודה 

       

      אופן ההכנה

      1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
      2. מערבבים בקערה נפרדת את שאר המרכיבים לבלילה אחידה.
      3. מקפלים את קצף החלבונים לתוך הבלילה. עושים זאת בכמה פעמים – בכל פעם מקפלים כשליש מכמות הקצף, עד שהוא נטמע היטב בבלילה.
      4. מכסים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.
      5. מרתיחים בסיר מים עם מלח או אבקת מרק עוף. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי ומכניסים אותם לנוזל הרותח. מבשלים כ-10 דקות.

       

       

      כבד קצוץ

      כדי לקבל כבד קצוץ שהוא מעדן חשוב להקפיד על צליית הכבד. בדרך כלל היא מתבצעת מטעמי כשרות, אבל הפעם היא חשובה גם בשביל הטעם.

       

      מתכון של אסנת לסטר.

       

      כבד קצוץ (צילום: אסנת לסטר)
        כבד קצוץ(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים
        • 300 גרם כבדי עוף
        • 1/2 כוס שמן
        • 600 גרם בצל קלוף וקצוץ (כ-2 בצלים גדולים)
        • 15 גרם מרגרינה
        • 2 ביצים קשות
        • 1/2 כפית מלח
        • 1/2 כפית פלפל שחור טחון או גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. ממליחים את הכבדים. קולים אותם בגריל משני הצדדים, עד שהם מבהירים (אפשר לעשות זאת גם בתנור הביתי: מחממים אותו לחום המרבי במצב גריל, מניחים את הכבדים על רשת התנור וצולים אותם במדף העליון, כשמתחתם תבנית לאיסוף הנוזלים).
        2. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב היטב.
        3. מוציאים את הבצל לצלחת ומוסיפים למחבת את המרגרינה (ועוד שמן, אם צריך). לאחר שהמרגרינה מתחממת מוסיפים את הכבדים ומטגנים אותם מכל הצדדים עד שהם מזהיבים (חשוב שהם יהיו מטוגנים היטב).
        4. טוחנים את כל המרכיבים ביחד במטחנת בשר.
        5. מתבלים במלח ובפלפל.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע  

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)