לִשְׂבּוֹעַ מקינואה: 3 קציצות אפויות
מהדגן הקטן שיעשו לכם את הארוחה

עם כרובית, עם סלק או עם קישואים ועשבי תיבול: מירי צדוק מגישה שתי קציצות צמחוניות ואחת טבעונית למהדרין שיככבו אצלכם בצהריים או בערב

מירי צדוק

|

25.07.17 | 10:49

קציצות קינואה אפויות עם סלק (צילום: מירי צדוק)
קציצות קינואה אפויות עם סלק (צילום: מירי צדוק)

קציצות קינואה אפויות עם סלק

קציצות רכות שהן חגיגה של טעמים וצבעים. השתמשתי בהן בטחינה במקום בביצה, כך שהן גם טבעוניות.

 

מרכיבים

כ-25 קציצות

 

  • 6 סלקים בינוניים (כ-600 גרם לפני קילוף, כ-450 גרם אחרי קילוף)
  • 1 כוס (200 גרם) קינואה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 6 כפות טחינה גולמית מדוללת ב-6 כפות מים - בסה"כ מתקבלת 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה מוכנה
  • 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן הההכנה

  1. מבשלים את הסלקים כ-45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים.
  2. בינתיים שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. כשהסלקים מוכנים מקלפים אותם ומגררים בפומפייה גסה.
  5. מעבירים את הסלק והקינואה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  6. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
  7. אופים כ-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות. מניחים להן להתקרר בתבנית לפני שמוציאים אותן (כשהן חמות הן עלולות להתפרק).

 

>> רוצים לקבל את המתכונים של Xnet ישירות למייל? לחצו כאן

 

קציצות קינואה אפויות עם כרובית (צילום: מירי צדוק)
    קציצות קינואה אפויות עם כרובית(צילום: מירי צדוק)
     

     

    קציצות קינואה אפויות עם כרובית

    טעמה של הכרובית הוא הדומיננטי בקציצות האלה, וכמעט שלא מרגישים בטעם הקינואה.

     

    מרכיבים

    כ-25 קציצות

     

    • 1 כוס (200 גרם) קינואה
    • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
    • 1 כרובית בינונית
    • 3 ביצים
    • 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
    • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
    • חופן עלי כוסברה קצוצים
    • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם
    • 1/2 כפית כורכום
    • קורט אגוז מוסקט טחון
    • 1/2 1 כפיות מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
    2. מפרידים את הכרובית לפרחים. מבשלים אותם כ-20 דקות במים רותחים שהומלחו מעט, עד שהם מתרככים ואפשר לנעוץ בהם בקלות מזלג. מסננים ומקררים מעט.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    4. מועכים את הכרובית במזלג למחית גסה שעדיין יש בה חתיכות קטנות. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
    5. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
    6. אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות.

     

    קציצות קינואה אפויות עם קישואים ועשבי תיבול (צילום: מירי צדוק)
      קציצות קינואה אפויות עם קישואים ועשבי תיבול(צילום: מירי צדוק)
       

       

      קציצות קינואה אפויות עם קישואים ועשבי תיבול

      הקישואים ועשבי התיבול נותנים לקציצות לא רק טעם, אלא גם צבע.

       

      מרכיבים

      כ-25 קציצות

       

      • 1 כוס (200 גרם) קינואה
      • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
      • 5 קישואים
      • 3 ביצים
      • 2 כפות שמן זית + עוד מעט שמן להברשת הקציצות
      • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
      • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
      • חופן קטן של שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה
      • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם (אני השתמשתי בפירורים מקמח מלא)
      • קורט אגוז מוסקט טחון
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. שוטפים היטב את הקינואה (כדי שלא תהיה מרירה) ומסננים. מרתיחים בסיר 1/2 1 כוסות מים ומוסיפים את הקינואה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 13 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מניחים לקינואה להתקרר מעט (כדי להאיץ את התהליך, אפשר לפזר אותה על מגש).
      2. מגררים את הקישואים בפומפייה גסה. סוחטים אותם היטב ומניחים כמה דקות במסננת, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      4. מעבירים את הקינואה והקישואים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
      5. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. מברישים בשמן זית.
      6. אופים 35-30 דקות, עד שקציצות הקינואה מזהיבות.
      7. אפשר להגיש עם מטבל של גבינה לבנה ובצל ירוק.

       

      • עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מתכון מעולה לתבשיל קינואה וירקות כתומים! לחצו על התמונה

       

        (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (3 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג