תבשיל קינואה פשוט עם ירקות כתומים ופלפלים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל קינואה קל ופשוט להכנה, שיכול לעלות על השולחן כתוספת צבעונית – או כארוחה צמחונית שלמה.
אפשר להגיש את התבשיל גם כסלט חמים, ואם אתם רוצים לגוון – החליפו את הקינואה בבורגול או בעדשים.
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 כוס קינואה
- 1 גזר גדול, מגורד גס
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 1/2 כרשה בינונית, חתוכה דק
- 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1/2 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
- 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- משרים את הקינואה במים חמים למשך כשעה, מבשלים אותה במי מלח כ-5 דקות ומסננים היטב. ההשריה אינה חיונית אך היא מקצרת משמעותית את זמן הבישול של הקינואה.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה.
- מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"