תבשיל קינואה פשוט עם
ירקות כתומים ופלפלים

דפנה אוסטר מיכאל הופכת את הקינואה לכוכבת הכתומה של השולחן עם בטטה, גזר ופלפלים. הגישו חם או פושר – ותראו איך זה מתחסל

דפנה אוסטר מיכאל

|

13.11.16 | 21:41

תבשיל קינואה פשוט עם ירקות כתומים ופלפלים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל קינואה פשוט עם ירקות כתומים ופלפלים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
 
תבשיל קינואה קל ופשוט להכנה, שיכול לעלות על השולחן כתוספת צבעונית – או כארוחה צמחונית שלמה.

 

אפשר להגיש את התבשיל גם כסלט חמים, ואם אתם רוצים לגוון – החליפו את הקינואה בבורגול או בעדשים.

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1 גזר גדול, מגורד גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1/2 כרשה בינונית, חתוכה דק
  • 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הקינואה במים חמים למשך כשעה, מבשלים אותה במי מלח כ-5 דקות ומסננים היטב. ההשריה אינה חיונית אך היא מקצרת משמעותית את זמן הבישול של הקינואה.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את הקינואה, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד