קציצות חזה עוף עם
כרובית, כרשה ותרד

קציצות שמתאימות במיוחד לימים חמים: הכרובית מוסיפה להן אווריריות מיוחדת, וגם לא צריך לאפות או לבשל את הירקות – המיקרו עושה את העבודה בצ'יק

דפנה אוסטר מיכאל

|

02.07.17 | 10:01

קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
 

מרכיבים

כ-20 קציצות

 

  • 1/2 כרובית בינונית
  • 1 כוס דחוסה עלי תרד
  • 1/2 כרשה בינונית, פרוסה
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
  • 1 פרוסת לחם, רטובה וסחוטה
  • 250 גרם חזה עוף טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומחממים במיקרוגל במשך 4 דקות, לריכוך. מקררים מעט וטוחנים במעבד המזון בכמה פולסים לפירורים גסים. מעבירים לקערה.
  2. מחממים את עלי התרד במיקרוגל במשך כדקה. קוצצים היטב. מחממים במיקרוגל גם את הכרשה, במשך 2 דקות.
  3. שמים במעבד המזון את הכרשה, הבצל ופרוסת הלחם, וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה עם הכרובית ומוסיפים את העוף, הביצה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. לשים לעיסה אחידה, יוצרים ממנה קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומשטחים אותן.
  4. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני צידיהן, עד שהן משחימות.

 

_______________________________________________________

 

מחפשים גיוונים? יש גם קציצות עוף עם פטריות! לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד