קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-20 קציצות
- 1/2 כרובית בינונית
- 1 כוס דחוסה עלי תרד
- 1/2 כרשה בינונית, פרוסה
- 1 בצל קטן, קלוף וחתוך גס
- 1 פרוסת לחם, רטובה וסחוטה
- 250 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים ומחממים במיקרוגל במשך 4 דקות, לריכוך. מקררים מעט וטוחנים במעבד המזון בכמה פולסים לפירורים גסים. מעבירים לקערה.
- מחממים את עלי התרד במיקרוגל במשך כדקה. קוצצים היטב. מחממים במיקרוגל גם את הכרשה, במשך 2 דקות.
- שמים במעבד המזון את הכרשה, הבצל ופרוסת הלחם, וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה עם הכרובית ומוסיפים את העוף, הביצה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. לשים לעיסה אחידה, יוצרים ממנה קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומשטחים אותן.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני צידיהן, עד שהן משחימות.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
_______________________________________________________
מחפשים גיוונים? יש גם קציצות עוף עם פטריות! לחצו על התמונה למתכון