ביום שהחלטתי להפסיק לאכול פחמימות וגלוטן נחרב עולמי הקולינרי המוכר. הגעתי מוכנה נפשית לוויתור על החשודים המיידיים, כמו פסטות ועוגות - אבל הדברים הסתבכו כשהבנתי שאצטרך להיפרד מהמון מאכלים נוספים, מטחינה ועד גזר.
החזקתי מעמד בגבורה, אבל על דבר אחד לא רציתי לוותר: הקציצות, אחד מעמודי התווך של ארוחות הערב שלנו. הבעיה היתה שקציצות ללא תוספת פירורי לחם יוצאות דחוסות מאוד, גם אם מבשלים אותן ברוטב. לכן החלטתי להתחכם: החלפתי את הלחם בפטריות טריות, וגיליתי שהן לא רק מחזירות את האווריריות, אלא גם מוסיפות על הדרך טעם.
עכשיו רק נשאר לי למצוא תחליף נטול פחמימות לשוקולד. הצעות, מישהו?
- עוד מתכונים פשוטים ומצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג שלה, "Simply Gourmet"
מרכיבים
15-10 קציצות
- 1 בצל גדול מאוד
- שמן לטיגון
- 250 גרם פטריות שמפיניון טריות
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עד שהוא שחום. מצננים מעט.
- מגרדים את הפטריות בפומפייה גסה לתוך קערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן, העוף, הביצה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
- מחממים מחבת עם מעט שמן לטיגון. מרטיבים את הידיים, יוצרים מתערובת הבשר קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומשטחים אותן.
- מטגנים כמה דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות.
טיפים
- אפשר להחליף את הפטריות בקישוא מגורר דק או בחציל קלוי מסונן מנוזלים.
- חשוב לא לשטוף את הפטריות, אלא רק לקלף אותן ולהרחיק את הלכלוך. שטיפה במים תגרום להן לספוג נוזלים מיותרים שישפיעו על מרקם הקציצה.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק