הקונספט של בראנץ’ כבר מזמן הפך להיות עניין שבשגרה בסופי השבוע, אבל מתי בפעם האחרונה אכלתן במקום עם תפריט באמת מיוחד ושונה משלל ביצים בסגנון בנדיקט שמציפים את התוכן הקולינרי כאן בארץ? הנה כמה הצעות לבראנצ’ים הכי מיוחדים ומרעננים שנתקלנו בהם לאחרונה וגם לדרינקים המתאימים, שיהפכו את סוף השבוע לכיף הרבה יותר:
מסעדת רוטנברג
קיבוץ גשר. רוטנברג ניצבת במיקום מבודד בלב עמק המעיינות אל מול נופיה של ממלכת ירדן ובקעת הירדן במבנה בעל היסטוריה מפוארת. התפריט מציג שימוש בתוצרת מקומית של חקלאי ויצרני העמקים יחד עם גידולים מהגינה הפרטית של המסעדה ומציע פרשנות חדשה למנות של חבל הארץ ההיסטורי בו ניצבת המסעדה הידוע כ"גלעד". בכך מגלמת מסעדת רוטנברג בתוכה קו קולינרי מקורי ומתחדש המקיים ומשמר טכניקות מקומיות בלב גשר הישנה.
ברוטנברג מגישים בראנץ' עשיר ומפנק המורכב כולו מתוצרת מקומית בלבד ומחומרי גלם אשר הם מגדלים בחלקות אדמה מסביב למסעדה. מוגש בסופ"ש בלבד. העלות היא 170 שקלים לזוג וזה הולך ככה:
בוחרים שתייה: קווה, לימונדה, קפה או מים כמובן. בוחרים 3 סוגי בשר, למשל קונפי שוק אווז עם ריבת תפוזים ביתית, פסטרמה טלה וטחינה, או רוסטביף משייטל עטוף בין עלי רוקט ובזיליקום, פאטה כבד עוף וריבת פלפלים, טרטר עגל בזרעי חרדל וסלסה ירוקה או פרשוטו חזה אווז עם איולי לימונים? כבר שבעתן? חבל, זה עוד לא הכל.
בוחרים גם 3 סוגי דגה: סביצ'ה מוסר ים עם סלסת עגבניות ועדשים שחורות, קרפצ'יו אינטיאס עם שערות קישוא וקולרבי בתחמיץ, שרימפס שמנת וקארי, קלאמרי בשום ויין לבן, או תמנון מוחמץ על על סלטון מלפפונים ולבנה. גם גבינות צריך לבחור- תום ביין אדום, כחולה נסתרת, מנצ'גו כבשים מיושנת ועוד.
לצד כל אלה מקבלים אנטיפסטי מירקות גינה ללא הגבלה, סלטים טריים ולחמים שנאפים במקום כמו לחמניות בריוש ובזיליקום, פלוטים שיפון, כיסוי פילו אפויים במילוי בולגרית ודבש, והרשימה עוד ארוכה, הכל תלוי בליקוט, בגינה, ההתססות והנתחים הרלבנטיים, וכמובן לפי הדגים והגבינות שהגיעו מדי שבוע. בקיצור- צפו להפתעה בכל פעם שתגיעו לאכול.
רוטנברג, ימי ו'-ש' בין 10:00-12:00 חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר) - 04-6752237
הקוקטייל המושלם לבראנץ': עם הארוחה הנפלאה הזאת, לנגה ממליצה לשתות "גורדונס' אייס טי"- תה קר עם ג'ין גורדונס, מעט מי סוכר לימונים ונענע
מועדון ארוחת בוקר
שבי ציון. נתחיל ברשותכם ממה אין פה במסעדת מועדון ארוחת בוקר, חוץ מבשר כמובן, לא תמצאו כאן ארוחת בוקר גלילית, טיפוסית. לא חביתה, סלט, טונה, גבינת שמנת ומיץ תפוזים סחוט.
גם כאן הבינו והחליטו לתת למיוחד לדבר, וקיים תפריט מגוון של ארוחות בוקר המוגש במשך רוב שעות היום, ניתן למצוא בו: ארוחת בוקר לבנה זוגית - מאפה טורטייה עם גבינת פטה, קשקבל, בצל ירוק פסטו זעתר ושרי, סלט עלים בוויניגרט הדרים (139 ש''ח לזוג), מזרח תיכון חדש - סינייה מחבת של ירקות בטחינה אפויים בתנור. ארטישוק חציל זוקיני תפוח אדמה שיני שום בצל מאודה, עגבנייה, עלי תבלין טריים, פלפל חריף וביצה רכה. סלט פלחי ירקות (68 ש''ח), איסטנבול - קציצות כרשה על אורז אדום ויוגורט (54 ש''ח), שוק רומאי- מוצרלה קרועה על בריוש, עגבניות שרי וארטישוק איטלקי (46 ש''ח) גם מנת קומזיץ תמצאו כאן, עם תפוחי אדמה מדורה ופילה דג מקרל (58). מבחינת קינוחים: מגוון פנקייקים ופרנצ'טוסטים שנעים בין 35-38 ש''ח. אגב, גם אופציות טבעוניות נטולות גלוטן או נטולות סוכר יש.
מועדון ארוחת בוקר, א'-ה' 8:00-16:00, ש' 9:00-18:00 שבי ציון 04-6893991
הקוקטייל המושלם לבראנץ': המשקה המומלץ ביותר לארוחה הזאת הוא קמפרי תפוזים.
לוקה ולינו
(לשעבר טופולינו), מטבח דרום איטלקי, תל אביב. במשך יותר מעשור פעלה מסעדת טופולינו האיטלקית בשוק מחנה יהודה בירושלים. לפני כשנה החליטו יונה ששון ובן הזוג שי גיני להעתיק את מיקומה לתל אביב ולשדרג את העסק המשפחתי. לצוות חבר (מחדש) עופר ששון, בנה של יונה שמשמש כשף של המסעדה והנה לכם מסעדה משפחתית ממש כמו באיטליה.
מעבר לארוחות הצהריים והערב הקבועות יש גם תפריט בראנץ’ מיוחד בימי שישי, שם תוכלו למצוא מנות כמו לוקוס פרוס עם משמש טרי, בזיליקום, שקדים, צ'ילי וריקוטה (62 ש''ח), פיצה לבנה עם גבינה כחולה, אגסים ובצל ירוק (54 ש''ח), מוח עגל ושקדי טלה על הפלאנצ'ה ברוטב לימון ופטרוזיליה (56 ש''ח), רושטי עם בייקון טלה ושמנת חמוצה (48 ש''ח) וברוסקטת סרדינים (44 ש''ח). לא בדיוק הבראנץ' הקלאסי, הא? בגזרת המתוק תוכלו למצוא בין היתר קנולי (20 ש''ח) וקרם לימון עם תותים ואמרטי (42 ש''ח) ככה, מתחילים סופ''ש.
לוקה ולינו, ימי שישי 11:00-15:00 לילנבלום 20, תל אביב 03-9027377
הקוקטייל המושלם לבראנץ': ועכשיו לשאלת מליון הדולר, איזה דרינק מתאים לבראנץ' מהסוג הזה? עדיה לנגה, מנהלת התחום המקצועי של חברת ibbls ממליצה להזמין Pimms cup: "פימס קאפ הוא משקה לונדוני טיפוסי שמשלב פימס (ליקר ג'ין וצמחי תבלין אנגלי) ולימונדה (כשאומרים לימונדה באנגליה מתכוונים לספרייט). הולך מעולה גם עם ג'ינג'ר אייל והרבה פירות - מלפפונים , תותים ונענע.
גרקו
מסעדה יוונית, תל אביב. על בראנץ' יווני שמעתן? אז טוב שבאנו. הבראנץ' האותנטי של גרקו מביא את הצבעוניות של המטבח היווני עם האוכל הבלקני שאיך לומר, אין מי שלא יאהב. התפריט כולל צלוחיות עמוסים בממרחים, ביניהם ה"סקורדיליה"- ממרח השום והשקדים המפורסם של גרקו (12 ש''ח), פלפלי שושקה שמנמנים עטופים בשמן זית ופירורי פטה (12 ש''ח), נתחי הרינג כבוש (16 ש''ח) ופלמידה כבושה עם יוגורט (16 ש''ח).
גם מאפים לוהטים, תרתי משמע, בשם ספאנקופיטה - מאפה פילו קריספי של גבינות ותרד עם ביצה קשה מגוררת ויוגורט תוכלו לקבל כאן (40 ש''ח) וסלטים רעננים לכל מי שהמילה "מאפה" מפחידה אותה. לקינוח תוכלו לאכול בין השאר גם לוקמדס, שהם כדורי בצק מטוגנים בדבש וקנמון (39 ש''ח) וכן, גם קנקני קוקטיילים על בסיס אוזו יווני. התפריט נבנה במספר מקטעים המאפשרים לסועד להחליט כיצד לפתוח שולחן יווני אמיתי, כמיטב המסורת. יאסו!
גרקו, ימים ו'-ש1 10:00-12:30, גרינברג 25, תל אביב 03-7411022
הקוקטייל המושלם לבראנץ': מלבד האוזו, עוד משקה מומלץ לבראנץ' יווני מפי לנגה, שיעזור לקיבולת של הקיבה שלכן הוא טנקרי (ג'ין) טוניק.
מסעדת אנה
איטלקית כשרה, ירושלים. זה היה רק עניין של זמן עד שמושיקו גמליאלי, השף והבעלים של מסעדת "מונא" האייקונית יחליט שהגיע הזמן להתרחב. מסעדת אנה נפתחה לפני כשנה בבית אנה טיכו בירושלים והיא מגישה אוכל איטלקי משובח, חלבי וכשר.
"אנה" היא עסק חברתי שמקדמת יחד עם גורמים נוספים כמו עמותת החוט המשולש, קרן דואליס ועיריית ירושלים תכנית חברתית להעסקת בני נוער בסיכון, מה שיתרום להרגשה הטובה שלכם שתלווה את האוכל המעולה. השף בפועל נמרוד נורמן בליווי של גמליאלי בנו תפריט בראנץ' קצת שונה ממה שהספקתן להכיר עד היום,
בין שלל המנות תוכלו למצוא ביצה עלומה על קפונטה- סלט חצילים, עגבניות, צנוברים וצלפים איטלקי קלאסי (34 ש''ח), פיצטה (פיצה קטנה) עם תרד קרצופי, ריקוטה, פסטו מאורוגולה, ביצה וגרגר נחלים (26 ש''ח), גרוולקס- סלמון כבוש בסלק, גרידת הדרים וטרגון (22 ש''ח), בוקר קל- קינואה, ריקוטה, אבוקדו, עגבניה, סלק צלוי במלח וביצה עלומה (44 ש''ח). מבחינת מתוק תוכלו למצוא פנקוטה יוגורט, משמשים צלויים בקמפרי וגרנולה תוצרת בית (23 ש''ח). יאמי!
אנה, ימי שישי 10:00-12:00 בית אנה טיכו בירושלים 02-5434144
הקוקטייל המושלם לבראנץ': כאן כדאי להזמין אפרול שפריץ, המורכב מאפרול - אפרטיף איטלקי בטעם ביטר סוויט, מר מתוק, פרוסקו - יין לבן מבעבע יבש איטלקי, וסודה.
מסעדת אנדיב
מלון ווסט, אשדוד. באנדיב תוכלו למצוא בראנץ' מפנק שמשלב גם אלמנטים של ארוחת בוקר עם מאפים, סלטים קלילים ומיוחדים כמו סלט קינואה, ירוקים עם פיצוחים, עדשים שחורות וגבינות מיוחדות, וגם מנות חמות שפחות מזוהות עם המונח בראנץ' וזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. קישים, פסטות, לזניות ודגים יוכלו לחלוטין לפתוח לכם את היום כמו שצריך. אגב, לצד המנות האלה תוכלו למצוא עמדת גבינות עם מבחר גבינות בוטיק ישראליות ומחו''ל, עמדת פירות טריים, מעדנים ודגני בוקר מזינים במיוחד לכל מי שקשה לה לחטוא בפחמימות כמו פשתן, קוואקר, סובין ועוד.
גם איזור דגים יש, מלוחים, כבושים, טונה מעושנת ושקשוקה חמה למי שמתחבר לשגרה. אל תדאגו, גם אומלטים יש שם, אז בכלל אפשר לומר שכלום לא יחסר
אנדיב, ראשון- שישי 9:00-14:00, מחיר 89 שקלים, הטיילת 21, אשדוד 073-2866806, כשר
הקוקטייל המושלם לבראנץ': המשקה האולטימטיבי לארוחה מסוג זה על פי לנגה הוא "קטל וואן מוסקו מיול"- מוסקו מיול הוא משקה מרענן וכיפי שמשלב קטל וואן וודקה, מיץ ליים וג׳ינגר ביר.
אז בפעם הבאה שתקבעו עם הבנות לאיזה בראנץ’ מפנק, הדבר היחיד שתצטרכו להחליט עליו הוא איזה ארוחה מבין המסעדות כאן למעלה תאכלו ראשונה. לא קל, אנחנו יודעים.
עוד כתבות:
- רגע לפני הטבעת: 5 רעיונות למסיבת רווקות ששווה להתחתן רק בשבילה
- קוקטיילים או משחקי חברה? גלי איזו מסיבת רווקות הכי מתאימה לך
- כתום, מבעבע ומקפיץ את האווירה! גילינו את הדרינק המושלם