הכי יפה במטבח: סלט פטרוזיליה, בטטה וגרעינים במיץ תפוזים

תחזירו את העגבניות והמלפפונים למקרר, לילנה ויינברג יש סלט שיגנוב את ההצגה לכל שאר המנות על השולחן: מלא טעמים ונוגדי חמצון, ככה שהוא לא רק יפה

ילנה ויינברג

|

15.06.17 | 08:37

סלט פטרוזיליה, בטטה וגרעינים (צילום: ילנה ויינברג)
סלט פטרוזיליה, בטטה וגרעינים (צילום: ילנה ויינברג)

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1  בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה טבעיים
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת טבעיים
  • 2 חבילות פטרוזיליה טרייה
  • 1/2 חבילת נענע טרייה
  • מיץ מתפוז אחד או מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כרוב סגול קטן, פרוס דק
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. שמים את הבטטה בתבנית, יוצקים את שמן הזית ובוזקים מעט מלח. מערבבים על שכל קוביות הבטטה מצופות. אופים בתנור 20 דקות, עד שקוביות הבטטה רכות. מוציאים ומצננים.
  3. מחממים מחבת יבשה. מוסיפים את שני סוגי הגרעינים וקולים אותם כ-10 דקות, על להבה קטנה, עד שהם מתחילים להשמיע קוצות פצפוץ. מכבים את האש ומצננים.
  4. מפרידים עד כמה שאפשר את העלים מהגבעולים של הפטרוזיליה והנענע. קוצצים דק מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד יום.

 

______________________________________________________

 

מחפשים סלט עם יותר גוף? נסו סלט שעועית קייצי

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג