
סלט פטרוזיליה, בטטה וגרעינים (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- 1 כפית שמן זית
- מלח
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה טבעיים
- 1/2 כוס גרעיני דלעת טבעיים
- 2 חבילות פטרוזיליה טרייה
- 1/2 חבילת נענע טרייה
- מיץ מתפוז אחד או מיץ מחצי לימון
- 1/4 כרוב סגול קטן, פרוס דק
- 1/2 כוס חמוציות מיובשות ללא סוכר, קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- שמים את הבטטה בתבנית, יוצקים את שמן הזית ובוזקים מעט מלח. מערבבים על שכל קוביות הבטטה מצופות. אופים בתנור 20 דקות, עד שקוביות הבטטה רכות. מוציאים ומצננים.
- מחממים מחבת יבשה. מוסיפים את שני סוגי הגרעינים וקולים אותם כ-10 דקות, על להבה קטנה, עד שהם מתחילים להשמיע קוצות פצפוץ. מכבים את האש ומצננים.
- מפרידים עד כמה שאפשר את העלים מהגבעולים של הפטרוזיליה והנענע. קוצצים דק מאוד ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד יום.
______________________________________________________
מחפשים סלט עם יותר גוף? נסו סלט שעועית קייצי