5 דברים שלא ידעתם על שעועית

סלט שעועית קליל עם עגבניות, שום ובזיליקום (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 800 גרם (חבילה אחת) שעועית מבושלת קפואה או כמות זהה של שעועית לבנה מוכנה
- 300 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
- 2 שיני שום, כתושות
- 10 עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
- 4 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- מיץ מחצי לימון
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה כרבע שעה. אם הבצל מתחיל להישרף, אפשר להוסיף כף או שתיים של מים.
- מוסיפים את השעועית לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה.
- מעבירים לקערה את הבצל המטוגן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים.
- מגישים חמים או קר. אפשר לשמור במקרר במיכל אטום כשלושה ימים.
______________________________________________________
מחפשים מתכון נוסף עם שעועית? נסו קציצות מקסיקניות ברוטב