קציצות שעועית מקסיקניות
ברוטב עגבניות

בלי תחליפים ובלי טיגונים מיותרים: קציצות רכות ונימוחות, שנותנות תחושה של אכילת בשר למרות שהן טבעוניות. מצוינות בכריך או לצד אורז

קציצות שעועית מקסיקניות ברוטב עגבניות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
קציצות שעועית מקסיקניות ברוטב עגבניות (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

שימו לב, יש להשרות את השעועית 4 שעות לפחות לפני הבישול.

 

המרכיבים

(8 מנות)

 

לקציצות

  • 1/2 1 כוסות שעועית חומה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כפות קמח אורז או קמח לבן
  • 4 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ
  • 1 כוס עגבניות טריות מרוסקות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 3/4 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לעיטור: כוסברה

 

ההכנה

1. הקציצות: משרים את השעועית בקערת מים 4 שעות לפחות (אפשר במשך לילה). מסננים, מעבירים לסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומניחים על הכיריים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים בסך הכל כשעה, עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.

2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

3. מעבירים את השעועית והבצל לקערה, מוסיפים את הכוסברה ומעבדים למחית בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, מלח ופלפל ומערבבים ידנית למרקם אחיד.

4. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל שזיף ומאחסנים במקרר כשעה.

5. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6. הרוטב: מחממים בסיר שטוח (שמתאים גם לתנור) את השמן ומטגנים את הבצל ופלפל הצ'ילי עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.

7. מניחים את הקציצות בעדינות בסיר הרוטב. מבשלים 5 דקות. מעבירים לתנור החם (ללא כיסוי!) וצולים כ־20 דקות. במהלך הצלייה מרטיבים את הקציצות ברוטב שמצטבר בתבנית.

7. מוציאים, מפזרים כוסברה ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג