חמישה דברים שלא ידעתם על כוסמת
תבשיל כוסמת עם ירקות (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
10 מנות (80 קלוריות למנה)
- ספריי נון סטיק לשימון
- 1 בצל, קלוף ופרוס לקוביות
- 1/2 חבילת אספרגוס טרי
- 2 באק צ'וי, שטופים ופרוסים
- 150 גרם, אפונה עדינה קפואה
- 200 גרם כוסמת, שטופה שהושרתה למשך הלילה, רצוי במים מינרלים
- מיץ מלימון טרי אחד
- 4 כפות פטרוזיליה וכוסברה, קצוצות (לא חייבים)
- 1 כוס (240 מ"ל) ציר מרק ירקות או כפית אבקת מרק ירקות מומסת בכוס מים רותחים
- 2 כפות שמרי בירה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מרססים את המחבת או את הסוטאג' בספריי נון סטיק ומאדים את הבצל כמה דקות עד להזהבה.
- חותכים את גבעולי האספרגוס לשליש ומוסיפים אותם למחבת. מאדים תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים את הבאק צ'וי ואת האפונה ומאדים כמה דקות נוספות.
- מסננים את הכוסמת ומוסיפה אותה למחבת יחד עם מיץ הלימון, עשבי התיבול, הציר, שמרי הבירה והתבלינים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהכוסמת סופחת את כל הנוזלים. מוסיפים מעט ציר ירקות אם הכוסמת עדיין אינה מוכנה ולא נותרו נוזלים במחבת.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
לפייסבוק של הצלם עודד חוברה
-------------------------------------------------------------------------------------------
מעדיפים קינואה? עברו לסלט מקסיקני, גם הוא עשיר בוויטמינים ובחלבון