סלט קינואה מקסיקני

סלט חם ומיוחד עם המון הפתעות טעימות: שעועית אדומה, תירס, עגבניות ואבוקדו

ליאורה חוברה

|

26.04.16 | 22:27

סלט קינואה מקסיקני (צילום: עודד חוברה)
סלט קינואה מקסיקני (צילום: עודד חוברה)

קינואה היא דגן קל לעיכול, עשיר בפחמימות אבל גם בחלבון, ובכך דומה למשפחת הקטניות. היא דלה בשומן (פחות מאחוז אחד) ולכן מתאימה גם למי שמגביל את תפריטו בקלוריות ובשומנים. בנוסף, היא עשירה מאוד בוויטמינים מקבוצת B, סידן, מגנזיום ואשלגן - ומכילה גם ברזל.

 

המרכיבים

5 מנות, 280 קלוריות למנה

 

  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כפית פלפל חריף, כתוש (לא חובה)
  • 1 כוס ירקות חתוכים (פטריות, קישואים, כרובים , פלפלים וכו')
  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס שעועית אדומה מבושלת ( אפשר לבשל רבע שעה שעועית אדומה קפואה)
  • 1 כוס גרעיני תירס קפואים שהופשרו במים רותחים וסוננו
  • 2 כוסות מים או מרק עוף או ירקות צח
  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות או 2 עגבניות גדולות ובשלות מרוסקות בפומפייה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי, לפי הטעם
  • 1 אבוקדו, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות עלי כוסברה או פטרוזליה טרייה, קצוצה
  • מיץ מ-1 לימון

 

ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר נמוך או בסוטאז'. מוסיפים את השום ואת הפלפל החריף ומערבבים כדקה. מוסיפים את הירקות ומאדים תוך כדי ערבוב 4-3 דקות. מוסיפים את הקינואה, השעועית והתירס ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את המים או המרק, העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה.
  3. מוסיפים את האבוקדו, עשבי התיבול ומיץ הלימון. מערבבים ומגישים מיד.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד