
מושלמות לקפה של הבוקר (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
מרכיבים
כ-15 עוגיות
- 1 כוס גרגירי חומוס יבשים (אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים)
- 1 כפית סודה לשתייה
- מעט שמן קוקוס (או שמן אחר שאוהבים) לשימון התבנית.
- 1 כף תמצית וניל
- 2 כפות גדושות ממרח שקדים
- 1/4 כוס סירופ מייפל/אגבה/דבש
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במים פושרים למשך הלילה (כ-8 שעות). שוטפים, מסננים ומניחים בסיר. מכסים במים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים שעה-שעתיים, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים או במשומרים, מסננים היטב מהנוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון בפולסים קצרים. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השוקולד ומערבבים היטב.
- קוצצים את השוקולד, מוסיפים אותו לעיסה ומערבבים עד לפיזור.
- בוצעים חתיכות בצק בעזרת כפית ומניחים אותם בתבנית במרווח 5 ס"מ ביניהם.
- אופים כ-15 דקת, עד להזהבה. חשוב לצנן את העוגיות לפני שמפרידים אותם מהתבנית.
הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il
-------------------------------------------------------------------------------------------
אתם לא בעניין חומוס? נסו עוגת דלעת מופלאה של הודליה