דיאטה

    לא מנגבים, טובלים:
    עוגיות חומוס ושוקולד

    מסתבר שיש קשר בין חומוס לשוקולד והוא דווקא מעולה, תודה ששאלתם. הודליה כצמן עם מתכון לעוגיות טבעוניות ומפתיעות

    הודליה כצמן

    |

    17.05.17 | 10:01

    מושלמות לקפה של הבוקר (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    מושלמות לקפה של הבוקר (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    מרכיבים

     כ-15 עוגיות

     

    • 1 כוס גרגירי חומוס יבשים (אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים)
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • מעט שמן קוקוס (או שמן אחר שאוהבים) לשימון התבנית.
    • 1 כף תמצית וניל
    • 2 כפות גדושות ממרח שקדים
    • 1/4 כוס סירופ מייפל/אגבה/דבש
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים

     

     

    אופן הכנה

    1. משרים את גרגירי החומוס במים פושרים למשך הלילה (כ-8 שעות). שוטפים, מסננים ומניחים בסיר. מכסים במים, מוסיפים את הסודה לשתייה ומבשלים שעה-שעתיים, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים או במשומרים, מסננים היטב מהנוזלים.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
    3. טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון בפולסים קצרים. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השוקולד ומערבבים היטב.
    4. קוצצים את השוקולד, מוסיפים אותו לעיסה ומערבבים עד לפיזור.
    5. בוצעים חתיכות בצק בעזרת כפית ומניחים אותם בתבנית במרווח 5 ס"מ ביניהם.
    6. אופים כ-15 דקת, עד להזהבה. חשוב לצנן את העוגיות לפני שמפרידים אותם מהתבנית.

     

    הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

    -------------------------------------------------------------------------------------------

     

    אתם לא בעניין חומוס? נסו עוגת דלעת מופלאה של הודליה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "לא מנגבים, טובלים: עוגיות חומוס ושוקולד"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג