
מאפינס דלעת וחמאת בוטנים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
מרכיבים
עוגה בתבנית אינגליש קייק או 12 מאפינס קטנים
- 3/4 כוס פירה דלעת (אפשר לקנות מוכן בקופסת שימורים או להכין לבד בקלות)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית, ללא סוכר
- 1/4 כוס סירופ אגבה/סירופ מייפל/סילאן
- 1 כפית תמצית וניל או תוכנו של מקל וניל אחד
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית אניס טחון
- 2 כפות נטיפים של חמאת בוטנים
לקישוט: נטיפי חמאת בוטנים, נטיפי שוקולד או אגוזים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים תבנית שקעים.
- פורסים את הדלעת לקוביות ואופים בתנור החם עד שהיא רכה. מועכים את הדלעת לפירה ומניחים בצד להצטנן.
- טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את חמאת הבוטנים, סירופ האגבה, הווניל ופירה הדלעת ומערבבים לתערובת אחידה.
- בקערה אחרת, מערבבים את אבקת הסודה, קמח הכוסמין ואת שאר החמרים, למעט הנטיפים של חמאת הבוטנים.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד, אך לא יותר מדי.
- מוסיפים את הנטיפים שלתוך התערובת, מערבבים מעט ויוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים כמה פתיתים מעל, לקישוט.
- אופים בתנור במשך 20-15 דקות לעוגה או 15-10 דקות למאפינס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. יכל להיות שהעוגה תהיה רכה בפנים, אבל היא תתייצב לאחר הקירור.
הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il
______________________________________________________