עוגת מאפינס דלעת מתובלת עם חמאת בוטנים וקמח כוסמין מלא

דיאטה היא לא תירוץ לקפה עצוב בבוקר. נסו את המתכון של הודליה כצמן למאפה עשיר בתבלינים, ריחני וכתום שישמח לארח לכם חברה

הודליה כצמן

|

04.05.17 | 09:30

מאפינס דלעת וחמאת בוטנים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
מאפינס דלעת וחמאת בוטנים (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

 

מרכיבים

עוגה בתבנית אינגליש קייק או 12 מאפינס קטנים

 

  • 3/4 כוס פירה דלעת (אפשר לקנות מוכן בקופסת שימורים או להכין לבד בקלות) 
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית, ללא סוכר
  • 1/4 כוס סירופ אגבה/סירופ מייפל/סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל או תוכנו של מקל וניל אחד
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית אניס טחון
  • 2 כפות נטיפים של חמאת בוטנים

 

לקישוט: נטיפי חמאת בוטנים, נטיפי שוקולד או אגוזים קצוצים

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים תבנית שקעים.
  2. פורסים את הדלעת לקוביות ואופים בתנור החם עד שהיא רכה. מועכים את הדלעת לפירה ומניחים בצד להצטנן.
  3. טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את חמאת הבוטנים, סירופ האגבה, הווניל ופירה הדלעת ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. בקערה אחרת, מערבבים את אבקת הסודה, קמח הכוסמין ואת שאר החמרים, למעט הנטיפים של חמאת הבוטנים.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד לאיחוד, אך לא יותר מדי.
  6. מוסיפים את הנטיפים שלתוך התערובת, מערבבים מעט ויוצקים את הבלילה לתבנית. מפזרים כמה פתיתים מעל, לקישוט.
  7. אופים בתנור במשך 20-15 דקות לעוגה או 15-10 דקות למאפינס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. יכל להיות שהעוגה תהיה רכה בפנים, אבל היא תתייצב לאחר הקירור.

 

הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

 

______________________________________________________

 

בָּבְּקַה שוקולד - למתכון המלא לחצו כאן (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
בָּבְּקַה שוקולד - למתכון המלא לחצו כאן (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

 

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג