דיאטה

    בָּבְּקַה שוקולד מקמח כוסמין ובננה
    שבקלות יכולה להפוך גם לטבעונית

    גרסה בריאה יותר לעוגת שמרים רוסית מסורתית, שתגרום לכם לקוות שהחורף יחזור

    הודליה כצמן

    |

    23.03.17 | 08:24

    עוגת שמרים עם בננות ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)
    עוגת שמרים עם בננות ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake-Care)

     

    המרכיבים

     2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

     

     

    לתערובת השמרים:

    • 1/4 כוס תה וניל פושר (או כל תה אחר שאוהבים)
    • 1 כף דבש או סירופ מייפל
    • 2 כפיות שמרים יבשים

     

    לעוגה:

    • 3 בננות בשלות, מעוכות
    • 1/2 כוס חלב דל לקטוז / חלב שקדים או קוקוס (לגרסה הטבעונית)
    • 1/3 כוס דבש או סירופ מייפל
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 2 כוסות קמח כוסמין
    • 1 כף שמן קוקוס, מומס

     

    למלית השוקולד:

    • 100 גרם שוקולד מריר 70%, מומס
    • 3 כפות שמן קוקוס
    • 2 כפות טחינה גולמית
    • 1 כף קקאו
    • 2 כפות דבש או סירופ מייפל

     

    • 100 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ גס (לא חייבים)
    • אגוזי מלך קצוצים (לא חייבים)
    • להברשה: סירופ מייפל

     

    ההכנה:

    1. תערובת השמרים: יוצקים לקערה את התה, מוסיפים את הדבש ואת השמרים ומערבבים לתערובת אחידה. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים בצד לרבע שעה.
    2. בקערת מיקסר מערבבים את הבננות, החלב, הדבש, והווניל, לתערובת אחידה.
    3. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומפעילים על מהירות גבוהה עד להיווצרות בצק אחיד.
    4. מקמחים משטח עבודה ולשים עליו את הבצק במשך כמה דקות. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה, עד שהבצק תופח.
    5. מלית השוקולד: ממיסים את כל מרכיבי המלית בבן מארי, מערבבים לתערובת חלקה.
    6. מוציאים את הבצק שתפח, מחלקים לשתיים ומרדדים את אחד החצאיים לעלה. יוצקים מחצית מהמלית על הבצק ומפזרים אותה באופן שווה. אם רוצים, אפשר לפזר 50 גרם שוקולד קצוץ, אגוזי מלך קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
    7. מגלגלים את הבצק לגליל וחוצים אותו לאורך בעזרת סכין חדה. מחברים יחד שני קצוות ומעצבים לצורת בורג. מעבירים את העוגה לתבנית משומנת.
    8. חוזרים על הפעולה עם מחצית הבצק השנייה.
    9. מכסים את התבניות בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה להתפחה נוספת.
    10. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
    11. אופים בתנור במשך 40-45 דקות. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ מייפל מעל.

     

    הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il

     ______________________________________________________

     

    לא מתאים לכם עוגת שמרים? לחצו על התמונה למתכון עוגת גזר מקמח מלא

     

    עוגת גזר עם קמח מלא ואגוזי פקאן (צילום: בועז לביא)

     

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בָּבְּקַה שוקולד מקמח כוסמין ובננה שבקלות יכולה להפוך גם לטבעונית"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג