
בראוניז שיבולת שועל ופטל (צילום: הודליה קצמן)
בראוניז נימוחים ולחים בגרסה יותר בריאה, שמתאימה גם לנמנעים ממוצרי חלב. .
המרכיבים
תבנית בגודל 20X16 ס"מ
- 3/4 כוס קמח שיבולת שועל (שמים שיבולת שועל אינסטנט במעבד מזון וטוחנים כדקה-שתיים עד שהיא הופכת לאבקה)
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות קקאו
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 3 ביצים
- גרגירים מ-1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 80 גרם שוקולד מריר פרווה 70%, קצוץ או שבור לקוביות
- 1/4 כוס תה בטעם פטל, בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס פטל קפוא
- שמן לשימון התבנית
ההכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והקקאו, מערבבים ומניחים בצד.
- שמים את השוקולד בקערה וממיסים מעל בן מארי או בפולסים במיקרוגל.
- שמים בקערת המערבל את הביצים, סירופ המייפל, תמצית הווניל והתה ומקציפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לאט ובעדינות את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את החומרים היבשים לבלילה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה לתבנית, מפזרים את הפטל ואופים כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il
-------------------------------------------------------------------------------------
עוד מתכון עם קמח שיבולת שועל: עוגייה ענקית עם פצפוצי שוקולד